Dienas ziņas

Talsenieki uzvar IT konkursā

Dienas ziņas

Ugunsgrēkā Ērgļos sadeg aitas

Aizkrauklē attīstās uzņēmējdarbība

Aizkrauklē aizvadītais gads biznesa izaugsmē – veiksmīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Uzņēmējdienā Aizkrauklē par tradīciju kļuvis godināt veiksmīgākos uzņēmumus, un tādu ar katru gadu kļūst aizvien vairāk. Komercreģistrā  Aizkraukles novadā reģistrēti vairāk nekā 500 uzņēmumi, no tiem 25 dibināti pagājušajā gadā. Par izaugsmi un stabilitāti liecina arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa pieaugums par vairāk nekā 90 000 eiro un investīciju apjoma palielināšanās.

Jau piecus gadus ik pavasari Aizkrauklē notiek Pārnovadu uzņēmēju diena, un ik gadu dalībnieku skaits tikai pieaug. Šogad ar saviem izstrādājumiem iepazīstināja ap 200 uzņēmēju, no kuriem desmitā daļa  ir no Aizkraukles novada, un tendences liecina, ka mazo uzņēmēju skaits Aizkrauklē pieaug.

"Mēs gribējām palikt Latvijā. Negribējām braukt projām, un lai strādātu šeit ir jādomā kreatīvi un jātaisa kaut ko tādu, kas iet līdzi laikmetam," norādīja SIA ''Piran Media Group'' īpašniece Olga Višņova.

Mājražotāju un ģimenes uzņēmumu dzīvotspēja un attīstība, kas lielā mērā atkarīga no iedzīvotāju pirktspējas, ir ekonomikas stabilizēšanās vēstnesis. Par stabilitāti liecina arī investīciju apjoma dubultošanās novadā pēdējo divu gadu laikā un pagājušajā gadā izveidotās septiņdesmit jaunas darba vietas.

 "Lielie mūs priecē, jo lielākie darba devēji "Jeld-Wen" un Aizkraukles kokzāģētava ir tie, kas pagājušajā gadā ir ļoti strauji attīstījušies, ir radījuši jauns darba vietas un piesaistījuši lielas investīcijas," norādīja Aizkraukles novada attīstības plānotāja Ilona Kāgane.

Investīciju apjoms Aizkraukles novadā pērn pārsniedzis 44 miljonus eiro. Gandrīz trīs miljonus eiro ieguldījusi un 12 jaunas darba vietas radījusi arī KS "Latraps", kas Aizkrauklē pagājušajā gadā izveidoja graudu pirmsapstrādes kompleksu.

"Nu, pirmkārt, infrastruktūra pieļauj. Mums ir dzelzceļš tuvumā, kas atvieglo transportēšanas iespējas. Un būsim godīgi, te arī tuvumā nebija nekas tāds. Visi mūsu zemnieki no Aizkraukles un apkaimes [graudus] veda uz Jēkabpili vai Eleju," teica KS "Latraps" Aizkraukles graudu pirmsapstrādes kompleksa vadītājs Igors Ribinskis.

2015. gadā Aizkraukles novadā komercreģistrā reģistrēti 25 uzņēmumi, kas ir tikpat, cik 2014. gadā, bet likvidēto uzņēmu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir samazinājies.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti