Anete Bērtule

LTV "Panorāma" korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Latvenergo» padome paziņo par atkāpšanos
(papildināts)
«Latvenergo» padome paziņo par atkāpšanos (papildināts)
VAS "Latvenergo" pagaidu padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks ir informējis ekonomikas ministru Ralfu Nemiro ("KPV LV") par visu padomes locekļu lēmumu atkāpties no amata, jo neredz iespēju pilnvērtīgi pildīt funkcijas esošā politiskā spiediena dēļ, informēja "Latvenergo" padomē.
Kariņš lēmumu saistībā ar Nemiro rīcību «Latvenergo» padomes lietā sola nākamnedēļ
Kariņš lēmumu saistībā ar Nemiro rīcību «Latvenergo» padomes lietā sola nākamnedēļ
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV") sniedzis paskaidrojumus premjerministram Krišjānim Kariņam ("Jaunā Vienotība") par savas rīcības motīviem "Latvenergo" padomes nomaiņā. Ministrs vēl joprojām ir pārliecināts, ka, atlaižot vecos padomes locekļus un viņu vietā ieceļot jaunus, toskait savu padomnieku un biroja vadītāju, rīkojies pareizi. Kariņš arī pēc sarunas ar Nemiro lēmumu par turpmāko rīcību šajā situācijā vēl nav pieņēmis, tomēr vēl joprojām uzskata – jaunieceltā "Latvenergo" pagaidu padome būtu jāatlaiž.
Rīgā vairākos maršrutos sabiedriskajā transportā drīkstēs iekāpt tikai pa priekšējām durvīm
(papildi...
Rīgā vairākos maršrutos sabiedriskajā transportā drīkstēs iekāpt tikai pa priekšējām durvīm (papildināts)
No 8. jūlija līdz augusta beigām Rīgā 1. trolejbusa un 10., 20., 28., un 60. autobusa maršrutā pasažieru iekāpšana notiks tikai pa priekšējām durvīm, informēja pašvaldības uzņēmums „Rīgas satiksme”. Testa projekta mērķis – disciplinēt pasažierus, lai iekāpjot „nopīkstinātu” e-talonu un tādējādi audzētu biļešu ieņēmumus. Idejas kritiķi gan uzskata, ka šāda sistēma varētu ievērojami aizkavēt transporta kustību.
Okupācijas muzeja rekonstrukcija ieilgs
Okupācijas muzeja rekonstrukcija ieilgs
Okupācijas muzeja vēsturiskās ēkas nesošo konstrukciju nestspēja neatbilst gaidītajam, tādēļ būs jāveic siju un kolonnu stiprināšana. Tas muzeja rekonstrukcijas darbus varētu ievilkt par aptuveni pusgadu. "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) gan uzsver, ka muzeja pārbūve tāpat tiks pabeigta likumā noteiktajā termiņā un arī papildu finansējums nebūs vajadzīgs.
Lemberga lietas tiesvedību finiša taisnē pamet viens no advokātiem
Lemberga lietas tiesvedību finiša taisnē pamet viens no advokātiem
Pašā tiesas procesa izskaņā advokātu varētu mainīt no amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Ventspils mērs Aivars Lembergs. Viens no viņa trim aizstāvjiem Raimonds Krastiņš negaidīti paziņojis par advokāta darbības apturēšanu. Kaut arī valsts apsūdzības virzītāji uzskata, ka Lemberga aizstāvību novadīt līdz galam varētu arī abi atlikušie viņa aizstāvji, Lembergs tam nepiekrīt un apliecina – viņa jaunajam advokātam būs vajadzīgs laiks, lai iepazītos ar apjomīgajiem lietas materiāliem.
FOTO un VIDEO: Doma laukumā uzplaucis zāļu tirgus
FOTO un VIDEO: Doma laukumā uzplaucis zāļu tirgus
Īsta Jāņu noskaņa piektdien, 21.jūnijā, valdīja Rīgā, Doma laukumā, kur vietējie un arī tūristi izbaudīja tradicionālā zāļu tirgus labumus. Kamēr uz skatuves skanēja dziesmas un rībēja deju soļi, tirgus apmeklētāji pielaikoja vainagus, nogaršoja sierus un baudīja līksmo gaisotni. Uz brīdi tur bija arī.
Regulators: apkures tarifa pieaugums Rīgā pārāk liels; sola iespējami drīz to pārskatīt
Regulators: apkures tarifa pieaugums Rīgā pārāk liels; sola iespējami drīz to pārskatīt
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jeb regulatoram nav izdevies ierobežot AS "Rīgas siltums" plānoto tarifu kāpumu, un no 1. augusta maksa par apkuri lielākajai daļai rīdzinieku ievērojami pieaugs. Regulatora ieskatā, apkures tarifa pieaugums ir pārāk liels. Tiesa, lai arī jaunais tarifs noteikts uz nākamajiem diviem gadiem, regulators sola to pārskatīt un, iespējams, samazināt ievērojami ātrāk.
Vāc līdzekļus, lai par vardarbību ar bērniem runātu mūsdienīgākā valodā
Vāc līdzekļus, lai par vardarbību ar bērniem runātu mūsdienīgākā valodā
Mainoties bērnu brīvā laika pavadīšanas paradumiem, jāmaina arī veids, kādā ar viņiem runājam par drošību. Arī par to, kā sevi pasargāt no seksuālas vardarbības. Šis temats vēl joprojām daļai vecāku ir neērts, tādēļ jau daudzus gadus par to ar bērniem, viņu ģimenēm un skolotājiem aktīvi runā centrs “Dardedze”. Tagad organizācija vāc līdzekļus, lai ar bērniem varētu runāt mūsdienīgākā valodā.
Valsts kontrole: Nodokļu atlaidēm trūkst skaidru mērķu; sistēma būtu jāpārskata
(papildināts)
Valsts kontrole: Nodokļu atlaidēm trūkst skaidru mērķu; sistēma būtu jāpārskata (papildināts)
Ik gadu, uzņēmumiem un iedzīvotājiem piemērojot vairāk nekā 200 dažādus nodokļu atvieglojumus, valsts budžets negūst aptuveni 2,5 miljardus eiro. Valsts kontrole revīzijā secināja, ka daudziem atvieglojumiem nav skaidru mērķi, nevar novērtēt, vai tie devuši kādu labumu, tāpēc sistēma būtu jāpārskata, atsakoties no nevajadzīgiem atvieglojumiem un mērķtiecīgāk sniedzot nepieciešamo atbalstu.  
Saeimā atrast atbalstu Dzīvesbiedru likumam solās būt grūti, bet ne neiespējami
Saeimā atrast atbalstu Dzīvesbiedru likumam solās būt grūti, bet ne neiespējami
Jau nākamajā nedēļā izskatīšanai Saeimā varētu tikt virzīts likumprojekts, kas ļautu regulēt nelaulātu pāru attiecības. Līdzīgas iniciatīvas parlamentā skatītas arī iepriekš, bet allaž atdūrušās pret deputātu vairākuma nevēlēšanos likumā atzīt viendzimuma savienības. Arī šoreiz savākt pat tikai likumprojekta skatīšanai Saeimas komisijās nepieciešamās balsis solās būt grūti
Tukuma novadā virpuļviesulis teju pilnībā nopostījis saimniecību
Tukuma novadā virpuļviesulis teju pilnībā nopostījis saimniecību
"Neticējām, ka Latvijā kas tāds iespējams," saka Tumes pagasta "Alpukalnu" māju saimnieki, kam vētra otrdien nopostīja gandrīz visu mūža laikā iekārtoto. Savā ceļā iznīcinot ēkas un ar saknēm izraujot kokus, cauri viņu pagalmam brāzās virpuļviesulis, laimīgā kārtā vien nedaudz aizskarot dzīvojamo māju, kur, šausmās sastinguši, stihiju tobrīd vēroja pieaugušie un raudāja bērni.
Rīgā aptuveni 150 cilvēku piketā prasa atbrīvot Maskavā aizturēto «Meduza» žurnālistu
(papildināts)
Rīgā aptuveni 150 cilvēku piketā prasa atbrīvot Maskavā aizturēto «Meduza» žurnālistu (papildināts)
Pagājušajā nedēļā Maskavā policija aizturēja Rīgā bāzētā krievu tīmekļa medija "Meduza" korespondentu Ivanu Golunovu, kuru apsūdz narkotiku pirkšanā. Mediju sabiedrība uzskata, ka tā ir Krievijas varasiestāžu atriebība žurnālistam, kurš ilgstoši pētījis nelikumības Krievijā. Lai paustu atbalstu kolēģim un pieprasītu viņa atbrīvošanu, Latvijas Žurnālistu asociācija otrdien plkst. 9 no rīta pie Krievijas vēstniecības Rīgā rīkoja piketu.
«Arēnā Rīga» izskanējis dzejnieka Jāņa Petera jubilejas koncerts
«Arēnā Rīga» izskanējis dzejnieka Jāņa Petera jubilejas koncerts
"Tauta mani uzskata par dziesminieku, bet es gribu būt dzejnieks!" Tā saka Jānis Peters, kurš, tuvojoties savai 80. jubilejai, vēl joprojām raksta katru dienu, gatavojas Maskavā izdot dzejoļu krājumu, rīkot dzejas lasījumu vakaru un vēl, un vēl. Sestdien, 8. jūnijā, "Arēnā Rīga" četras stundas skanēja tautā iemīļotākās dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem, un tik un tā daudzas palika nenodziedātas. 
Latvijā aizvadīta Baznīcu nakts
Latvijā aizvadīta Baznīcu nakts
Daudzviet vairs ne vakar, bet šorīt agri no rīta noslēdzās ikgadējā Baznīcu nakts. Tradīcija uz vienu vakaru vērt dievnamu durvis un aicināt tajos ielūkoties visus – kā ticīgos, tā neticīgos – uz Latviju atceļoja no Austrijas un ilgst jau sešus gadus. Šoreiz baznīcu naktī bija apskatāmi 150 dievnami visā Latvijā.
Siguldā uzbango diskusijas par teritoriālo reformu
Siguldā uzbango diskusijas par teritoriālo reformu
Diskusijas par plānoto teritoriālo reformu piektdien uzbangoja Siguldā, kur reformas virzītājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!") tikās gan ar Siguldas, gan tai pievienojamo novadu vadītājiem un deputātiem. Lai arī diskusija iesila lēnām, jau pēc tās beigu laika novadu deputātu jautājumi nespēja rimties. 
Muižnieku apstiprina par Latvijas Universitātes rektoru
Muižnieku apstiprina par Latvijas Universitātes rektoru
Ceturtdien, 6. jūnijā, Latvijas Universitātes (LU) Satversmes sapulces ārkārtas sēde, kurā spriests par maijā notikušo rektora vēlēšanu rezultātiem, ar balsu vairākumu par augstskolas rektoru apstiprināts tās līdzšinējais vadītājs Indriķis Muižnieks.
Gads pēc Bunkus slepkavības: aizdomās turēto lietā pagaidām nav
(papildināts)
Gads pēc Bunkus slepkavības: aizdomās turēto lietā pagaidām nav (papildināts)
Pagājis gads kopš maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības. Policija ziņo, ka izmeklēšana ir tās noslēguma posmā, un tomēr aizturēto vai aizdomās turēto lietā pagaidām nav. Tikmēr Bunkus ģimene ne vien izsludinājusi atlīdzību par ziņām, kas varētu palīdzēt atklāt slepkavas, bet arī aktīvi pieprasa informāciju par izmeklēšanas gaitu un kritizē policiju par nevēlēšanos to sniegt.
Par Valsts prezidentu ievēlēts Egils Levits
(papildināts)
Par Valsts prezidentu ievēlēts Egils Levits (papildināts)
Par nākamo Latvijas Valsts prezidentu kļūs Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, kuru šim amatam virzīja valdošā koalīcija un par kura ievēlēšanu trešdien, 29. maijā, pirmajā balsošanas kārtā nobalsoja 61  Saeimas deputāts.
Aktivitātes pieaugumu EP vēlēšanās lielā mērā noteikusi iepriekšbalsošana
Aktivitātes pieaugumu EP vēlēšanās lielā mērā noteikusi iepriekšbalsošana
Par spīti prognozēm vēlētāju aktivitāte šajās Eiroparlamenta vēlēšanās bijusi augstāka nekā 2014. gadā. Provizoriskie aprēķini rāda, ka izvēli par labu kādam no 16 kandidātu sarakstiem izdarījuši 33 ar pusi procenti balsstiesīgo. Kopumā gan aktivitāte tik un tā vērtējama kā zema, jo astoņas Latvijai pienākošās vietas Eiroparlamentā sadalītas bez divu trešdaļu balsstiesīgo līdzdalības.
Brasas tiltu varētu pilnībā slēgt auto satiksmei; kursētu tikai tramvajs
Brasas tiltu varētu pilnībā slēgt auto satiksmei; kursētu tikai tramvajs
Rīgas domes Satiksmes departaments cer līdz nedēļas beigām savākt visus nepieciešamos aprēķinus, lai Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) atļautu atjaunot tramvaja satiksmi pār Brasas tiltu. Pagaidām 11. tramvaja vietā attiecīgajā maršrutā kursē autobuss. Bet, iespējams, ka turpmākajā remonta laika tieši tramvajs paliks vienīgais transportlīdzeklis, kas varēs šķērsot Brasas tiltu.
Meža un kūdras ugunsgrēka dzēšana Olaines novadā turpinās
(papildināts)
Meža un kūdras ugunsgrēka dzēšana Olaines novadā turpinās (papildināts)
Meža un kūdras ugunsgrēka dzēšana aptuveni 58 hektāru platībā Olaines novada Olaines pagastā turpinās, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Glābēji un meža dienesta speciālisti neizslēdz, ka ugunsgrēks izcēlies cilvēka neapzinātas rīcības dēļ.
Valsts kontrolei aizdomas par 21 miljona eiro izšķērdēšanu «riga.lv» un Rīgas Tūrisma birojā
(papild...
Valsts kontrolei aizdomas par 21 miljona eiro izšķērdēšanu «riga.lv» un Rīgas Tūrisma birojā (papildināts)
Dāsnas pašvaldības budžeta dotācijas, apšaubāmas ziedošanas shēmas, neizprotamas darbības ar preču zīmēm, iespējami fiktīvi darbinieki, neskaidri finansējuma piešķiršanas principi dažādu projektu īstenošanai un nepamatoti tēriņi dažādu izdevumu apmaksai. Šādi secinājumi izriet no Valsts kontroles veiktās revīzijas Rīgas pašvaldībā, kur konstatēti trūkumi biedrībām un nodibinājumiem sniegtā finansējuma plānošanas, piešķiršanas un uzraudzības procesos.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd