Ziņas
Ukrainas aizstāvji: Krievija mēģinās pirms 9. maija ieņemt Časivjaru
Ukrainas aizstāvji: Krievija mēģinās pirms 9. maija ieņemt Časivjaru
Turpinoties Krievijas pilna apmēra iebrukumam Ukrainā, smagas kaujas pašlaik notiek par Časivjaras pilsētu Doneckas apgabalā, kuru Krievijas karaspēka vadība apņēmusies ieņemt līdz tā dēvētajiem "Uzvaras svētkiem" 9. maijā. Ukrainas aizstāvji šobrīd notur šo pilsētu, bet turpmākās prognozes ir sliktas.
Latvijas PEN balvu saņem cilvēktiesību aktīviste Ieva Raubiško
Latvijas PEN balvu saņem cilvēktiesību aktīviste Ieva Raubiško
Latvijas PEN biedru kopsapulce šogad Latvijas PEN balvu lēma piešķirt sociālantropoloģei, cilvēktiesību aktīvistei un biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" līdzšinējai projektu vadītājai Ievai Raubiško par viņas darbu, aizstāvot patvēruma meklētāju tiesības, informēja biedrības pārstāvji.
«Gazprom» pērn cietis rekordlielus zaudējumus
«Gazprom» pērn cietis rekordlielus zaudējumus
Krievijas valsts dabasgāzes lieluzņēmums "Gazprom" pērn strādāja ar 629 miljardu rubļu (6,4 miljardi eiro) zaudējumiem, kas ir visu laiku lielākie zaudējumi kompānijas vēsturē, liecina uzņēmuma gada pārskats.
Rudenī un ziemā populārākais radio – Latvijas Radio 2
Rudenī un ziemā populārākais radio – Latvijas Radio 2
2023. gada rudenī un 2024. gada ziemā vismaz reizi dienā klausījušies vidēji 63,5% jeb 965 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem. Savukārt šajā laikā kopumā nedēļā vidēji radio klausījās 85,3% jeb 1,297 miljoni Latvijas iedzīvotāju šajā vecuma grupā. Visvairāk iedzīvotāji klausījušies Latvijas Radio 2, liecina pētījumu centra "Kantar" informācija.
ANO: Gazas atjaunošana pēc kara prasīs gadu desmitus
ANO: Gazas atjaunošana pēc kara prasīs gadu desmitus
Gazas josla savā attīstības līmenī ir atmesta par 40 gadiem atpakaļ. Tā pēc gandrīz septiņus mēnešus ilgstošā kara starp Izraēlu un teroristu grupējumu "Hamās" ir secināts ANO Attīstības programmas (UNDP) un ANO Ekonomikas un sociālo lietu komisijas Rietumāzijai (ESCWA) kopīgā pētījumā.
VDD nekonstatē sankciju pārkāpšanu «Latvijas gāzes» dividenžu izmaksā; «Itera Latvija» daļa iesaldēt...
VDD nekonstatē sankciju pārkāpšanu «Latvijas gāzes» dividenžu izmaksā; «Itera Latvija» daļa iesaldēta
Valsts drošības dienests (VDD) pārbaudē saistībā ar AS "Latvijas gāze" lēmumu izmaksāt dividendes akcionāriem nav konstatējis sankciju pārkāpšanu vai mēģinājumu to darīt. "Latvijas gāzes" dividendes uzņēmumam "Itera Latvija", kas ir sankcijām pakļautā Igora Sečina faktiskā kontrolē, neesot izmaksājusi, šos līdzekļus iesaldējot, Latvijas Televīziju informēja VDD.
Banku ekonomisti: Nav pamata celt paniku nodokļu prognožu neizpildes dēļ
Banku ekonomisti: Nav pamata celt paniku nodokļu prognožu neizpildes dēļ
Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,3 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk par plānoto, pavēstījusi Finanšu ministrija (FM). Vienlaikus nodokļu ieņēmumi bijuši par 109 miljoniem eiro vai 3,4% lielāki nekā pērn pirmajos trijos mēnešos. Nodokļu ieņēmumi pildās gana labi, un panikai nav pamata, uzskata Latvijas Radio aptaujātie ekonomisti, paredzot ekonomikas attīstību gada otrajā pusē.
Pirms svētkiem Latvijas augstākajos torņos paceļ valsts karogu
Pirms svētkiem Latvijas augstākajos torņos paceļ valsts karogu
Godinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu un simboliski sveicot iedzīvotājus, valsts augstākajos sakaru torņos šonedēļ tradicionāli tiek pacelti valsts karogi, informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC).
Vīrietis Rēzeknē uzstājīgi licis neļķes nojauktā «Aļošas» pieminekļa vietā; policija izmeklē kara no...
Vīrietis Rēzeknē uzstājīgi licis neļķes nojauktā «Aļošas» pieminekļa vietā; policija izmeklē kara noziegumu attaisnošanu
Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par kara noziegumu attaisnošanu pret kādu vīrieti, kurš Rēzeknē, nojauktā "Aļošas" pieminekļa vietā licis sarkanas un baltas neļķes. Sākotnēji policija sāka administratīvā pārkāpuma procesu par militārās agresijas slavināšanu, tomēr pēc personas nopratināšanas lemts izdarīto pārkvalificēt kriminālprocesā, norādīja VP.
Kā kāpās uzbūvēt daudzdzīvokļu māju? Jūrmalā par tādām pārtop kā viesu nami celtās ēkas
Kā kāpās uzbūvēt daudzdzīvokļu māju? Jūrmalā par tādām pārtop kā viesu nami celtās ēkas
Jūrmalā pēdējos septiņos gados uzbūvēti vai pārbūvēti desmitiem viesu namu, tomēr vairums ēku viesus tā arī neuzņem. Lielu daļu ēku pēc uzbūvēšanas pārdod pa domājamām daļām kā dzīvokļu īpašumus. Jūrmalas domes vadība pārmetumus noraida un šādu praksi tikai atbalsta. Kādēļ Jūrmalā desmitiem viesu namu vietā jau gadiem patiesībā top dzīvojamās mājas?
Pie Daugavpils atklāta Latvijā lielākā saules elektrostacija
Pie Daugavpils atklāta Latvijā lielākā saules elektrostacija
Augšdaugavas novadā ražošanu sākusi līdz šim vērienīgākā saules elektrostacija (SES) Latvijā – Kalkūnes SES. Tās izveidē "Merito Partners" investīciju fonds kopā ar "Swedbank" ieguldījuši 10 miljonus eiro. Jaunās elektrostacijas ražošanas jauda ir pietiekama, lai ar videi draudzīgu enerģiju apgādātu vismaz 6500 Daugavpils mājsaimniecību, informēja investīciju fonda pārstāvji.
Igaunijā Eiroparlamenta vēlēšanās šogad prioritāte – aizsardzība; spriež par iespēju nākotnē balsot...
Igaunijā Eiroparlamenta vēlēšanās šogad prioritāte – aizsardzība; spriež par iespēju nākotnē balsot no 16 gadiem
Eiropas Parlamenta vēlēšanu organizēšana Igaunijā un Latvijā atšķiras – Igaunijā tikai šonedēļ vēlēšanu komisija reģistrēja kandidātu sarakstus. Par kaimiņvalstij atvēlētajiem septiņiem deputātu krēsliem Briselē cīnīsies 71 igauņu politiķis. Toties balsošana Igaunijā sāksies agrāk nekā Latvijā – jau 3. jūnijā, un risināsies līdz 9. jūnijam. Balsot varēs arī elektroniski, atrodoties mājās. Kā šīs vēlēšanas gaida Igaunijā?
Par hipotekāro kredītu pārfinansēšanu interese pagaidām nav ļoti liela
Par hipotekāro kredītu pārfinansēšanu interese pagaidām nav ļoti liela
Vēl nesen hipotekāro kredītu pārkreditēšana maksāja no 400 līdz 600 eiro, bet šobrīd situācija ir būtiski mainījusies – patērētājam vairs nav jātērē laiks, lai pārkreditētos no vienas bankas uz citu, jo lielākos ar pārkreditēšanos saistītos darbus savā starpā veic bankas. Šis regulējums attiecas gan uz banku, gan nebanku kredītētājiem. Pagaidām interese par šo procesu nav ļoti liela, jo daļa kredītņēmēju saņem kompensācijas par "Euribor" likmes pieaugumu, bet nākotnē tā noteikti augs un jaunais regulējums varētu veicināt arī lielāku banku konkurenci. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd