Sports / Citi
Panākumi iedvesmo: basketbolā un hokejā rēķinās ar jauno sportistu skaita pieaugumu
Panākumi iedvesmo: basketbolā un hokejā rēķinās ar jauno sportistu skaita pieaugumu
Latvijas sporta vēsturē 2023. gads būs spoži ierakstīts gan ar hokeja izlases izcīnīto bronzu pasaules čempionātā, gan basketbola valstsvienības izcilo veikumu, aizsniedzoties līdz 5. vietai Pasaules kausa izcīņā. Panākumu iespaidā gan hokejā, gan basketbolā rēķinās ar audzēkņu skaita pieaugumu bērnu un jauniešu vecumā. 
Tiecas izprast un iemīlēt skriešanu. Saruna ar basketbolisti un topošo fizioterapeiti Klintu Dambrān...
Tiecas izprast un iemīlēt skriešanu. Saruna ar basketbolisti un topošo fizioterapeiti Klintu Dambrāni
Rudenī Rīgā notiks pasaules čempionāts skriešanā, kas būs nozīmīgākais tautas sporta un vieglatlētikas pasākums Baltijas valstu vēsturē. Dalībnieku vidū pretēji pašas sākotnējam impulsam pieteicās arī basketboliste un topošā fizioterapeite Klinta Dambrāne, kura sarunā ar LSM.lv pastāstīja, ka vēlas izmainīt savu attieksmi pret skriešanu un pilnveidot skriešanas metodiku. 
Par atteikumu sniegt roku krievietei diskvalificētā Ukrainas paukotāja aicina mainīt noteikumus
(pap...
Par atteikumu sniegt roku krievietei diskvalificētā Ukrainas paukotāja aicina mainīt noteikumus (papildināts)
Ukrainiete Olga Harlana iestājas par nepieciešamību mainīt Starptautiskās Paukošanas federācijas (FIE) noteikumus, kuru dēļ viņu ceturtdien pasaules čempionātā Itālijā diskvalificēja pēc atteikuma paspiest roku cīņas ar neitrālā statusā startējušo Krievijas sportisti Annu Smirnovu noslēgumā. Dienu vēlāk diskvalifikāciju Harlanai atcēla.
Ātrums, adrenalīns un mazais F-1 ielas trasē: Ikšķile uzņem Pasaules kausu skrituļslalomā
Ātrums, adrenalīns un mazais F-1 ielas trasē: Ikšķile uzņem Pasaules kausu skrituļslalomā
Sportisti no 10 valstīm priecēs ar ātrumu un adrenalīna raisītu enerģiju Pasaules kausa posmā skrituļslalomā, kas nedēļas nogalē risināsies Ikšķiles centrā. Dalībniekiem atkarībā no laikapstākļiem būs jāspēj prasmīgi pielāgoties, kas sacīkstes zināmā mērā padara līdzīgas Pirmajai formulai (F-1), piektdien Latvijas Televīzijā teica viens no pasākuma organizatoriem Miks Zvejnieks.
Loka šaušana Latvijā: pirmoreiz savs U-18 pasaules čempions, cerība uz olimpiskiem startiem
Loka šaušana Latvijā: pirmoreiz savs U-18 pasaules čempions, cerība uz olimpiskiem startiem
Romans Sergejevs jūlijā pirmais no Latvijas loka šāvējiem spēja izcīnīt zelta godalgu U-18 pasaules čempionātā olimpiskā loka klasē. Medaļnieks sarunā Latvijas Radio pauda apņēmību pacīnīties par kvalificēšanos jau 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, lai arī par reālāk sasniedzamu mērķi uzskata olimpisku panākumu gūšanu četrus gadus vēlāk Losandželosā.
Parasportisti ar prieku vada treniņus vienaudžiem
Parasportisti ar prieku vada treniņus vienaudžiem
Sporta valoda ir universāla un saprotama jebkuram! Par to cieši pārliecināti Latvijas jaunie parasportisti, kuri šajās dienās bija uzaicināti uz Žila Verna skolā notiekošo vasaras nometni. Tur ratiņtenisa un citu sporta veidu pratēji nometņotājiem mācīja, ko nozīmē profesionāls sports, un parādīja, ka bez piepūles rezultāts nav sasniedzams.
Sabiedrībā zināmi cilvēki sāk gatavoties Pasaules skriešanas čempionātam
Sabiedrībā zināmi cilvēki sāk gatavoties Pasaules skriešanas čempionātam
Jau 1. oktobrī Rīgā tiks dots starts Pasaules čempionātam skriešanā. Ar programmu "Mans pirmais pasaules čempionāts" tiek atklāta 12 nedēļu atskaite līdz šim turnīram. Programmas ietvaros Latvijas izcilās gargabalnieces Jeļena Prokopčuka un Anita Siliņa uzņēmušās rūpi par sešiem vēstnešiem, kuri apņēmušies veiksmīgi tikt līdz finišam.
Saviem spēkiem un līdzekļiem pārstāvēt Latviju. Ambiciozā frisbija izlase dodas uz Eiropas čempionāt...
Saviem spēkiem un līdzekļiem pārstāvēt Latviju. Ambiciozā frisbija izlase dodas uz Eiropas čempionātu
Eiropas frisbija sezona rit pilnā sparā un tuvojas gada galvenajam notikumam – Eiropas čempionātam, kas jau nedēļas nogalē startēs Īrijas pilsētā Limerikā. Četrgades kontinenta lielākajā čempionātā startēs arī Latvijas jauktā izlase. Lai gan latvieši vairākkārt Eiropas čempionātos startējuši iepriekš, šī būs pirmā reize, kad uz meistarsacīkstēm dosies jauktā valstsvienība. Teju pusgada garumā Latvijas izlases spēlētāji kopīgi gatavojušies šim notikumam par spīti tam, ka visi izlases dalībnieki ir amatieri, kuriem šis ir hobijs paralēli darba ikdienai, sarunā ar LSM.lv atklāja izlases kapteine Linda Gulbe.
Ar pateicības rakstiem un medaļām godina Eiropas spēlēs sekmīgi startējušos sportistus
Ar pateicības rakstiem un medaļām godina Eiropas spēlēs sekmīgi startējušos sportistus
Īpašā godināšanas pasākumā piektdien, 7. jūlijā, sveica Latvijas sportistus, kas izcīnījuši godalgas Polijā aizvadītajās Eiropas spēlēs. Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša ("Jaunā Vienotība") pasniedza 17 pateicības rakstus par izcilajiem sasniegumiem, kā arī divas visbeidzot Latvijā nonākušās zelta medaļas saņēma vieglatlētes Agate Caune un Līna Mūze.
Pasaules čempionātā skriešanā Rīgā programmu papildina vēl viena distance
Pasaules čempionātā skriešanā Rīgā programmu papildina vēl viena distance
Pēc sacensību gala programmas apstiprināšanas rudenī pasaules čempionātā skriešanā Rīgā līdzās citām distancēm būs iespēja startēt arī pusmaratona stafetē, trešdien pavēstīja rīkotāji. Trīs mēnešus līdz pasākuma startam dalībai jau ir reģistrējušies skriešanas mīļotāji no 50 valstīm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd