Dienas ziņas

Kārsavas novadā visiem bērniem bezmaksas pusdienas

Dienas ziņas

Medemciema gājēju tunelī atjauno apgaismojumu

Venstpils zivju konservu kombināts atsāk ražošanu

Ventspils zivju konservu kombināts sāk piedāvāt atlaistajiem nelielus līgumdarbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ventspils zivju konservu kombināts, kas Krievijas rubļa vērtības dramatiskā krituma dēļ bija spiests atlaist 370 darbinieku, sācis piedāvāt nelielus līgumdarbus. 

Tikmēr vairāku simtu bezdarbnieku rindas radījušas sarežģījumus Valsts nodarbinātības aģentūras Ventspils filiālē, jo reģistrācijas un konsultācijas turpinās joprojām.  

Tieši dienu pirms Ziemassvētkiem Valsts nodarbinātības dienesta Ventspils filiālē veidojās garas rindas. Izsaucot papildspēkus - kolēģus no Liepājas nodarbinātības dienesta un strādājot 10 stundu darba dienu, bezdarbnieka statusam izdevās piereģistrēt vairāk nekā simt, turpmākajās dienās 257 zivju apstrādātājus.  Šomēnes šie cilvēki saņēmuši jau pirmo bezdarbnieka pabalstu.

„Daudzām personām nebija derīgas pases, pases termiņiem notecējumi, vēl bija vairākas personas, kas strādā citos darbos, vairākos darbos, tas nozīmē, ka viņiem jāatbrīvojas no vairākām darba vietām, protams, arī pirmspensijas vecumā strādājošie nevarēja šeit reģistrēties,” stāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils nodaļas vadītāja Benita Saļņikova.

Ventspils zivju konservu kombināta vadība skaidro, ka decembrī pieņemts vispareizākais lēmums, strādnieki saņem labu valsts pabalstu no algas, kas izpildot ražošanas normas varēja sasniegt pat 600 eiro. Bet  kopš 12. janvāra uzņēmums atkal apzina savus strādniekus, lai piedāvātu nelielus līgumdarbus.  

„Protams, bija jautājums, ja es esmu biržā, tad kā es varu strādāt!? Te ir tā situācija: mēs varam atsaukt darbiniekus, līdz pat 59 darba dienām viņi nezaudē to bezdarbnieka statusu,” stāstīja kombināta valdes loceklis Ingus Klindžāns.

Februāra sākumā visi strādnieki, kas reģistrēti kā bezdarbnieki, atkal apmeklēs karjeras konsultantus, lai izrunātu savas perspektīvas darba tirgū vai arī iespējamās pārkvalificēšanās apmācības.  Ventspils zivju konservu kombināta darbinieki ir mazkvalificēts darbaspēks, bieži bez valsts valodas zināšanām.

Jau ziņots, ka uzņēmuma vadība bija spiesta pieņemt lēmumu no Jaunā gada atlaist vairākus simtus darbinieku, jo Krievijas rublim zaudējot vērtību, NVS valstu  tirgū tik populāros Latvijas zivju konservus kļuva neiespējami  piegādāt. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti