Panorāma

ĀM: turpināsim stingri kontrolēt ārzemju studentus

Panorāma

Sīrijas režīmam dod laiku pārdomām

Diskusijas par nodokļu palielināšanu - asas

Valdība akceptē nodokļu izmaiņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība otrdien apstiprinājusi gandrīz visas iepriekš plānotās izmaiņas nodokļos.

Dažām jomām nākamie gadi sola būtiskas pārmaiņas: iedzīvotāju ienākuma nodoklis samazināsies. Nākamgad likme būs 24%, vēl pēc gada - 23%, bet no 2016. gada – 22%.

Vienlaikus valdība atbalstīja ieceri no nākamā gada par 10% paaugstināt azartspēļu nodokli. Jomas pārstāvji pārliecināti, ka valdības optimistiskie plāni papildināt budžetu par aptuveni 1,7 miljoniem latu ir nepārdomāti. Neraugoties uz protestiem, pieaugs arī autogāzes akcīzes nodoklis. Patlaban aptuvenā autogāzes cena ir 40 santīmu par litru, bet no nākamā gada tā būs ne vairāk kā 41,5 santīmi litrā – vismaz tā sola Finanšu ministrija.

Būtiski pieaugs arī dabas resursa nodoklis vairākām pozīcijām – vidēji par 10 – 20% procentiem, līdz ar to vairāk būs jāmaksā uzņēmējiem, kas izmanto dabas dzīles. Ar nodokli tiks aplikti reklāmas izdevumi un materiāli, kuru nolūks ir veicināt preču vai pakalpojumu popularitāti.

Un vēl no nākamā gada 1. jūlija nodeva būs jāmaksā smagajām automašīnām par autoceļu izmantošanu. Tā tiks aprēķināta pēc mašīnas parametriem - amatpersonas mierina, ka tā būšot mazāka, nekā Eiropas Savienības direktīvā paredzētā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti