Dienas ziņas

Alūksnē cīnās, lai netiktu mainīta slimnīcas darbība

Dienas ziņas

Pirmo reizi Latvijā – cimboļu mūzikas svētki

Uzņēmīga rīdziniece laukos atver aptieku

Uzņēmīga rīdziniece Augstkalnē veido aptieku – vietēji sauc to par brīnumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem un 6 mēnešiem.

Tas ir gluži vai brīnums – tā par ziņu, ka Tērvetes novada Augstkalnes pagastā atkal durvis vērs aptieka, saka vietējie, kuri pēc zālēm gadiem mērojuši ceļu uz Lietuvu vai pārdesmit kilometru attālo Dobeli. Uzņēmīga rīdziniece ar aptiekas atvēršanu piepilda sen lolotu ideju un meklējusi vietu, kur nav nevienas aptiekas.

Pēdējā aptieka Augstkalnes pagastā slēgta pirms astoņiem gadiem, kad tās īpašniece devusies strādāt uz ārzemēm. Visu šo laiku vietējie iztikuši kā nu kurš varējis un mācējis.

“Nu ja, ka vajag. Man arī vajag zāles pirkt. [Iepriekš pirku] Dobelē, palūdzu kādam, lai atved, ja pati nevarēju aizbraukt,” stāsta Augstkalnes iedzīvotāja Rasma. Bažas gan mākušas padzirdot par e-receptēm, jo vajadzēšot uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

Tāpēc vēsts, ka Augstkalnes centra veikala ēkā būšot aptieka, pagastu apskrējusi vēja spārniem.

“Ļoti vajadzīga, tāpēc ka jābrauc uz Kroņauci vai uz Dobeli, jo šeit apkārtnē nav. Bija labi, kad bija, un tagad atkal būs. Ļoti priecājamies,” saka Augstkalnes iedzīvotāja Laimdota.

Topošās Augstkalnes aptiekas saimniece Iveta Ludviga ir rīdziniece, kura strādājusi arī lielajās aptieku ķēdēs, tomēr kopā ar ģimeni pārcēlusies uz īres dzīvokli laukos. “Pirms gada izdomāju, ka gribu prom, gribu savu aptieku. Tas bija dzinulis, kāpēc vispār kaut ko iesākt,” stāsta Ludviga.

Par ieguvumu Iveta sauc zemo nomas maksu. Viņa aprēķinājusi – lai jaunais uzņēmums spētu darboties, apgrozījumam jābūt ap 10 000 eiro mēnesī. Tas nozīmē, ka ikvienam Tērvetes novada iedzīvotājam ik mēnesi aptiekā jāiztērē vismaz 2,5 eiro.

Saimniece ir  noskaņota optimistiski, lai gan vienlaikus arī piesardzīgi, jo visi remontdarbi tiek veikti pašu spēkiem un par pašu ietaupījumiem: “Es nevaru pārliecinoši 100% pateikt – jā viss aizies. Bet manī ir optimisms, un es ceru uz to. Grūtākais ir uzņemties un sākt darīt darbu, ar kuru neesi nekad saskāries.”

Pagaidām nav īstas skaidrības arī par arī preču klāstu, jo vietējo vajadzības vēl nav zināmas. Remontdarbi tuvojas noslēgumam, un jaunās aptiekas atvēršana būšot dāvana vietējiem Latvijas dzimšanas dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti