Uldis Sesks: Liepājas pilsētas budžets ir optimistisks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nedaudz lielāks nekā pagājušā gadā būs Liepājas pilsētas budžets. Šonedēļ Liepājas domes sēdē tika apstiprināts uzturēšanas budžets, kas pārsniedz 81 miljonu eiro. Budžets palielināt par aptuveni trīs miljoniem eiro. Papildus līdzekļi budžetā nepieciešami, jo klāt nākušas jaunas funkcijas saistībā ar speciālo izglītības iestāžu uzturēšanu, kas jāpārņem no valsts.

Uldis Sesks: Liepājas pilsētas budžets ir optimistisks
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Liepājas pilsētas budžets ir optimistisks, tā īsumā pieņemto deputātu lēmumu par 2018. gada budžetu komentē Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Kopumā palielinājušies nodokļu ieņēmumi un iegūti līdzekļi no pašvaldības īpašumu pārdošanas.

„Diezgan daudz pūles pielikām Saeimā un valdībā diskusijās par to, kā veidosies pašvaldību budžeti Latvijā kopumā. Liepājai salīdzinoši ir pozitīvi vērtējams, jo pieaugums ir par trīs miljoniem. Neskatoties uz to, ka ir samazināta iedzīvotāju ienākumu nodokļa likme par 2%. Man bija bažas, kā tas izskatīsies gala rezultātā, jo 2% ir liels apjoms, taču ar visu to kāds ieguvums ir darba ņēmējiem un darba devējiem, tas veicinās uzņēmējdarbību,” stāsta Sesks.

Liepājas domes izpilddirektors Ronalds Fricbergs skaidro, ka papildu trīs miljoni tiks izmantoti speciālo skolu uzturēšanai, kas jāpārņem no valsts, INTERREG projektu atbalstam, nauda tiks izmantota arī minimālo algu pacelšanai. 

„1,5 miljoni nonāks minimālās algas pacelšanai, mums tādu cilvēku īpatsvars pašvaldībā, kuri saņem minimālo algu, ir liels. No vienas puses, valsts dod, no otras - paģērē,” skaidro Fricbergs.

Pret šādu uzturēšanas budžetu balsoja opozīcijas deputāti no „Saskaņas”. Deputāts Valērijs Agešins to nosauca par nepildīto solījumu budžetu, kam nepiekrīt pozīcijas deputāti, argumentējot, ka izmaiņas sociālos jautājumos notiks pakāpeniski. 

„Ja mēs runājam par budžeta sociālajiem jautājumiem, tad tikai viens  jautājums pavirzījies uz priekšu. Tas ir jautājums par černobiliešiem un represētajiem – viņi brauks no 1. janvāra ar 100% atlaidi. Pārējās izmaiņas sociālajā jomā ir saistītas ar valsts aktivitātēm, nevis pašvaldības. Mēs nevaram uzņemties atbildību par šo svarīgo dokumentu un to atbalstīt.  Ja mēs balsojam par šo budžetu, tad mēs uzņemamies atbildību," stāsta Agešins.

Liepājas pašvaldības apstiprinātais budžets paredzēts galvenokārt pašvaldības budžeta iestāžu uzturēšanas izdevumu un neatliekamu izdevumu segšanai, taču finansējums lielākiem investīciju projektiem un dažādām jaunām iniciatīvām parasti tiek izskatīts tikai nākamā gada sākumā, kad būs precīzi zināms līdzekļu atlikums no šī gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti