Ukraina ar Latvijas palīdzību grib reformēt mežu nozari

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ukraina jau tuvākajā laikā cer uz plašāku sadarbību ar Latviju transporta jomā un sagaida arī atbalstu, lai īstenotu apjomīgas reformas mežsaimniecības nozarē – tā piektdien tikšanās laikā pavēstīja Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma ("Vienotība") un Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks.

Šobrīd Ukraina, kura pateicoties tās 45 miljoniem iedzīvotāju, ierindojas starp Eiropas lielākajām valstīm, ir tikai Latvijas septītais lielākais tirdzniecības partneris. Tomēr cerams, ka jau tuvākajos gados ekonomiskās attiecības ar sāpīgas pārmaiņas pārdzīvojošo valsti pastiprināsies – šādu viedokli pauda abu valstu premjeri tikšanās laikā Rīgā. Jaceņuks atzina, ka Ukraina vēlas paplašināt aviosatiksmi un dzelzceļa pārvadājumus ar Latviju un cer uz Latvijas palīdzību, lai veiktu apjomīgas reformas mežu nozarē.

"Mums tiešām ir nepieciešams jūsu atbalsts, lai ieviestu labu pārvaldību Ukrainas Mežsaimniecības aģentūrā," teica Ukrainas valdības vadītājs.

"Jums šajā ziņā ir liela pieredze, tāpēc mēs esam nolēmuši aicināt jūs uz kopējām sanāksmēm ekspertu, atbildīgo institūciju vadītāju un ministru līmenī, lai meklētu risinājumus, kā uzlabot pārvaldību Ukrainas Mežsaimniecības aģentūrā, gan uzlabojot tās ekonomisko sniegumu, gan arī izskaužot korupciju. Mēs paļaujamies uz jūs ekspertiem un pieredzi, lai varētu uzsākt reformas mežu nozarē," norādīja Jaceņuks.

Savukārt, vērtējot jautājumu par Latvijā dzīvojošo ukraiņu izcelsmes nepilsoņu ierobežotajām ceļošanas iespējām uz Ukrainu, abu valstu premjeri pauda viedokli, ka par pareizāko risinājumu šai problēmai uzskata pilnvērtīgas pilsonības iegūšanu nepilsoņiem. "No Latvijas puses es varu atbildēt, ka visiem mūsu valsts nepilsoņiem ir iespējas kļūt par pilsoņiem pēc mūsu likumdošanas. Tklīdz kļūst par pilsoņiem, ir bezvīzu režīms, tāpēc aicinu visus mūsu nepilsoņus iespēju robežās, protams, izpildot noteiktus kritērijus, kļūt par mūsu valsts pilsoņiem," pauda Straujuma.

Viņas viedoklim pilnībā pievienojās arī Arsēnijs Jaceņuks. "Mēs esam garantējuši bezvīzu režīmu visām ES dalībvalstīm, tāpēc vēlamies atgādināt – tiklīdz iegūstat jebkuras ES dalībvalsts pilsonību, varat brīvi šķērsot Ukrainas robežu," sacīja Ukrainas premjers.

Latvija un Ukraina arī ir apņēmušās dalīties pieredzē par lauksaimniecības kooperatīvo sabiedrību attīstību, mācību un konsultāciju dienestu darba organizēšanu lauksaimniecības nozarē un stiprināt lauksaimniecības un pārtikas produkcijas tirdzniecības attiecības starp abām valstīm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti