Septembrī gaidāms otrs piena iepirkumu cenu krituma vilnis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 8 mēnešiem.

Jau pirmajā nedēļā pēc Krievijas noteiktā embargo virknei pārtikas un lauksaimniecības preču daļa Latvijas piensaimnieku piedzīvoja cenu kritumu un līgumu laušanu. Tomēr vēl daļai mēnesi iepriekš paziņots par cenu izmaiņām, līdz ar to viņiem sarukums gaidāms septembrī, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra valdes priekšēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

Cimermanis skaidro, ka jau pirmajā nedēļā pēc Krievijas paziņojuma par embargo tika samazinātas piena iepirkuma cenas un lauzti līgumi. Bet daļa zemnieku tajā laikā tika brīdināti par to, ka pēc mēneša gaidāmas cenu izmaiņas. „Un lielai daļai zemnieku jaunās cenas stāsies spēkā ar 1.septembri, bet citai daļai tas stājās uzreiz,” saka centra vadītājs.

Cimermanis cenu kritumu sauc par dramatisku, jo tās sarūk līdz 20 eiro centiem un mazāk: „Tas ir, protams, ļoti stipri zem piena pašizmaksas.”

Zemnieki ilgtermiņā nespēs šādas cenas izturēt. Tomēr vēl šoziem zemnieki mēģinās noturēties, jo ir sagatavota lopbarība.

„Pozitīva ziņa piensaimniekiem, ka mūsu valdība pieņēmusi diezgan ātru lēmumu par kompensācijām uz dzīvniekiem. Tas ļaus vismaz četrus mēnešus nostabilizēt piena nozari. Bet tas ir tikai šim gadam plānotais atbalsts,” saka Cimermanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti