Saņem būvatļauju bijušās Preses nama tipogrāfijas ēkas daļējai demontāžai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas pilsētas būvvalde izsniegusi būvatļauju jaunā Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecībai, tostarp bijušās Preses nama tipogrāfijas ēkas daļējai demontāžai. Pirmajā projekta attīstības posmā paredzēts izbūvēt biroju centru, tirdzniecības telpas ar futbola laukumu uz ēkas jumta un “Holiday Inn” viesnīcu, informēja AS “PN Project”.

Jaunais Preses nama kvartāls atradīsies bijušās izdevniecības “Preses nams” teritorijā. Tajā paredzēts izveidot darījumu centru ar A klases biroju ēku un publisko ārtelpu, kur primāri tikšot veidotas zaļās zonas un atpūtas vietas, kas paredzētas gājējiem un velosipēdistiem.

Esošā Preses nama augstceltne tikšot rekonstruēta, pārtopot par četru zvaigžņu “InterContinental Hotels Group” viesnīcu. Savukārt daļēji nojaucamās esošās tipogrāfijas ēkas vietā paredzēts izbūvēt daudzfunkcionālu centru ar tirdzniecības platībām, ēdināšanas zonu un daudzstāvu autostāvvietu. Tāpat paredzēta futbola laukuma izbūve uz ēkas jumta, kura tehniskajā izstrādē esot piedalījusies arī Latvijas Futbola federācija.

Projekta pirmajā kārtā 25 000 kvadrātmetri (m2) paredzēti A klases biroju ierīkošanai, 7000 m2 – mazumtirdzniecības telpām, 40 000 m2 – multifunkcionālu telpu izveidei, bet bijušajā Preses namā tiks izveidota “Holiday Inn” viesnīca ar 307 numuriem.

Paredzams, ka 1. kārtas izbūve tiks pabeigta 2022. gada vasarā. Vienlaikus uzņēmums “PN Project” norāda, ka Covid-19 radītās situācijas dēļ nesteidzas izziņot precīzus būvniecības darbu uzsākšanas datumus. Tā paziņojumā medijiem norāda Aivars Abromavičs, AS “PN Project” padomes priekšsēdētājs.

Projektā sola īpašu uzmanību veltīt energoefektivitātei, dabai draudzīgu materiālu izvēlei, vides pieejamībai, veselīgas darba vides radīšanai un ilgtspējīgai apsaimniekošanai. Biroju un kopstrādes telpām atbildīšot BREEAM sertifikāta “Excellent” standartam, un tās paredzētas 2500 cilvēkiem.

Bijušā Preses nama teritorijas apbūves koncepta autors ir arhitekts Andris Kronbergs un SIA “Arhis arhitekti”.

Projekta attīstītājs ir investīciju fonds “Lords LB Special Fund V”. Projekta ieviesējs ir fonda meitas uzņēmums Latvijā – AS “PN Project”. Kā liecina ziņu aģentūras LETA pubicētā informācija, "PN Project" 2018.gadā strādāja ar 275 815 eiro apgrozījumu un guva 1,456 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Mindaugs Marcinkevičs un Andrjus Stonkus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti