Saeimas Budžeta komisija diskutēs par mikrouzņēmumu nodokli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē trešdien deputāti ar pārstāvjiem no Finanšu un Ekonomikas ministrijām diskutēs par grozījumiem Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kurus ierosinājuši vairāki Saeimas deputāti un kuri skar vienu no likuma vispretrunīgāk vērtētajām normām – nesen mainīto nodokļa likmi.

Vairāku deputātu iesniegtais likumprojekts paredz atjaunot mikrouzņēmuma nodokļa likmi 9% apmērā, tiesa, piemērojot uzņēmuma pirmajos trīs darbības gados. Savukārt mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kuru gada apgrozījums pārsniedz 7000 eiro, sākot ar saimnieciskās darbības ceturto taksācijas gadu, likumprojektā paredzēts noteikt mikrouzņēmumu nodokļa likmi 12% apmērā. Jāpiebilst, ka 2015.gadā nodokļa likme mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kuru apgrozījums pārsniedz 7000 eiro, tikai šogad tika palielināta no 9 līdz 11%.

Likumprojekts jau ir guvis Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas konceptuālu atbalstu, un argumentus tam par labu ir paudusi arī Ekonomikas ministrija.

Tiesa, premjere Laimdota Straujuma uzsvērusi, ka, lemjot par mikrouzņēmumu nodokļu likmēm, vienlaikus būtu jārisina arī jautājums par šo uzņēmumu darbinieku sociālo aizsardzību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti