Saeimā jau sāk uzklausīt ministriju budžeta plānus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 5 mēnešiem.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien tikās ar Veselības un labklājības ministrijas pārstāvjiem, lai apspriestu ministriju iesniegtos plānus un ieceres nākamā gada valsts budžeta ietvaros, un tādējādi vienkāršotu arī tuvākajās nedēļās paredzēto Saeimas darbu pie budžeta.

Darbs pie budžeta nākamajās nedēļās solās būt visai saspringts, tāpēc Saeimas Sociālo un darba lietu komisija ar Veselības un Labklājības ministriju nākamā gada prioritātēm vēlējās iepazīties jau laicīgi, lai vajadzības gadījumā paspētu sagatavot arī papildinājumus valsts budžetam.

No Labklājības ministrijas kompetencē esošajiem jautājumiem plašākas diskusijas izraisīja jautājums par šobrīd spēkā esošajiem sociālo iemaksu griestiem. Tie, pēc daudzu politiķu domām, dod nepamatotas priekšrocības lielāko algu saņēmējiem. Tiesa, Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Ingus Alliks uzsver, ka ministrija atteikties no šī principa pilnībā vēl nav gatava.

Savukārt Veselības ministrijas pārstāvjiem nācās uzklausīt ievērojami vairāk jautājumu no deputātiem, no kuriem vairums skāra pretrunīgi vērtētos jautājumus par ātrās medicīniskās palīdzības auto un medicīnas pakalpojumu pieejamību nākamajos gados. Veselības ministrs Guntis Belēvičs uzsvēra, ka ministrija sev pieejamos ierobežotos papildus līdzekļus cenšas sadalīt vairāk neatliekamām vajadzībām.

Lai gan veselības aprūpe nākamā gada budžetā būs starp nozarēm, kas saņem visvairāk papildu līdzekļu, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība ir paziņojusi, ka neizslēdz iespēju organizēt protestus saistībā ar nepietiekamo valsts finansējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti