Riteņu bloķētāji «Rīgas satiksmei» pērn ļāvuši iekasēt 200 tūkstošus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem un 2 mēnešiem.

Pērn pašvaldības uzņēmums “Rīgas satiksme” stāvvietās iekasēja 200 tūkstošus eiro no tiem, kuriem uzlikts riteņu bloķētājs.

Riteņu bloķētāji pērn tika uzlikti vairāk nekā trīsarpus tūkstošiem automobiļu. No tiem – lielākā daļa Latvijā reģistrētām mašīnām. 31 bloķētājs uzlikts mašīnām bez numurzīmes.

Riteņu bloķētājus uzliek pie trešā neapmaksātā pēcapmaksas rēķina.

“Šī sistēma sevi attaisno. Šobrīd cilvēkam nav iespēja uzkrāt 10, 20, 100 un pat vēl vairāk pēcapmaksas rēķinu un nesamaksāt par pakalpojumu. Tādos gadījumos mums bija jāvēršas pie viņa ar parādu piedziņu. Ikviens automašīnas īpašnieks var piereģistrēties mūsu autostāvvietu sadaļā „Mani pēcapmaksas paziņojumi”, kur viņš tad arī var pasekot līdzi – viņam ir viens neapmaksāts rēķins vai neviens. Tātad ir speciāls portāls, lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, kad pēkšņi atnāca, nezināja, nepamanīja vai kaut kādā veidā nebija informācijas par to,” “Rīgas satiksmes” pārstāve Baiba Bartaševiča – Feldmane.

Pašlaik tāda prakse ir tikai “Rīgas satiksmes” stāvvietās. Citās bloķētājus var uzlikt tikai juridisku personu automašīnām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti