«Reuters»: «Nord Stream 2» operatoruzņēmums plāno iesniegt maksātnespēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gāzesvada "Nord Stream 2" operatoruzņēmums "Nord Stream 2 AG" apsver iespēju iesniegt maksātnespējas pieteikumu. Par to vēsta aģentūra „Reuters”, kuru informējuši divi avoti.

Savukārt Šveices ekonomikas ministrs Gijs Parmelēns norādījis, ka visi darbinieki operatoruzņēmumā ir atlaisti. ASV prezidents Džo Baidens pagājušajā nedēļā paziņoja par Krievijai noteikto sankciju paplašināšanu, pakļaujot tām arī "Nord Stream 2 AG".

"Nord Stream 2 AG" ir Krievijas valsts enerģētikas milža "Gazprom" meitasuzņēmums. Vācijas kanclers Olafs Šolcs pirms nedēļas pavēstīja, ka viņš aptur gāzesvada "Nord Stream 2" sertifikācijas procesu.

Abi avoti, kuri vēlējās palikt anonīmi, jo runas par iespējamu maksātnespēju ir konfidenciālas, sacīja, ka „Nord Stream 2 AG” sadarbojas ar finanšu konsultantu, lai dzēstu dažas no savām saistībām un varētu oficiāli sākt maksātnespējas procedūru Šveices tiesā jau šonedēļ.

Uzņēmums mēģinot nokārtot saistības pirms ASV noteiktā sankciju termiņa, līdz kuram citiem uzņēmumiem jāpārtrauc darījumi ar to.

„Gazprom” apmaksāja pusi no ''Nord Stream 2'' būvniecības izmaksām, bet atlikušo daļu no 11 miljardu dolāru vērtā cauruļvada projekta finansēja Lielbritānijas, Austrijas, Francijas un Vācijas uzņēmumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti