Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu

Rīta Panorāma

Intervija ar Rihardu Zaļupi un Raimondu Petrauski

Intervija ar finanšu ministri Danu Reiznieci – Ozolu

Reizniece-Ozola atbalsta veselības aprūpes sasaistīšanu ar sociālajām iemaksām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Veselības aprūpes sistēma būtu jāsaista ar sociālās apdrošināšanas iemaksām, uzskata finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība).

Intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” ministre pauda atbalstu veselības aprūpes saistīšanai ar sociālajām iemaksām, jo tas ļautu nodrošināt ne tikai papildus finansējumu, bet arī kontroli. 

Reiznieces-Ozolas ieskatā, Veselības ministrijai būs jāpiedāvā, kuras sociālās grupas varēs saņemt valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumus. Bet pārējiem pakalpojumu saņemšanai būtu jāveic vismaz minimālas sociālās iemaksas.

“Mums joprojām ir diezgan liels aplokšņu algu īpatsvars, un, manuprāt, būtu taisnīgi, ka mēs mēģinām motivēt cilvēkus, kas nesamaksā visus nodokļus, to darīt, lai dabūtu labāku pakalpojumu no valsts,” saka ministre. 

Tajā pašā laikā Reizniece-Ozola uzsvēra, ka paralēli nozares budžeta palielināšanai tās iekšienē būt jāsakārto, piemēram, virkne tarifu, kas neesot pārskatīti gadiem.

Nākamgad veselības aprūpes finansējuma palielināšanā ir “ieskriešanās periods” un papildinājums būs vajadzīgs arī turpmāk, lai mazinātu pacientu rindas un justu pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu, piebilda ministre.

Veselības aprūpes aprūpes nozares finansējuma palielināšanai Veselības ministrija piedāvā trīs modeļus, no kuriem viens paredz 1% jeb 70 miljonu eiro pārdali no sociālā budžeta. Šādu ieceri aizstāv veselības ministre Anda Čakša, kura neatbalsta jauna maksājuma vai nodokļa ieviešanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti