PTO strīdu komisija izskatīs ES sūdzību pret Krieviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 2 mēnešiem.

Sagaidāms, ka Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) strīdu izšķiršanas komisija otrdien izskatīs Eiropas Savienības (ES) sūdzību par Krievijas ieviestajiem paaugstinātajiem nodokļu tarifiem. 

Īpaši tas attiecas uz papīra produktiem, ledusskapjiem un palmu eļļu. Šī ir jau ceturtā reize, kad Eiropas Savienība ir aicinājusi īstenot pasākumus pret Krieviju.  

Februāra beigās Eiropas Savienība apsūdzēja Krieviju tās tirdzniecības saistību pārkāpšanā, ieviešot nepamatoti augstas nodevas papīram, ledusskapjiem un palmu eļļai. Eiropas Savienība apgalvo, ka Krievija turpina piemērot 15% lielu nodokli, kaut arī abu pušu noslēgtā vienošanās pieļauj vien 5% lielu nodevu.

Tā kā divu mēnešu laikā nav izdevies atrisināt domstarpības, otrdien sūdzību izskatīs Pasaules Tirdzniecības organizācijas strīdu noregulēšanas iestāde. Šīsdienas sanāksmes laikā Krievijai gan ir iespējas paust savus iebildumus pret šādas komisijas izveidi, taču, ja pēc divām nedēļām Eiropas Savienība iesniegs atkārtotu prasību, Krievija to vairs nevarēs bloķēt.

Ja Krievijas vaina tiks atzīta, PTO var pieprasīt izmaiņas likumdošanā, kā arī piespriest kompensāciju izmaksu.

2012.gada, kad Krievija pievienojās Pasaules Tirdzniecības organizācijai, līdzīgas sūdzības ir iesniegušas arī ASV un Japāna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti