Aktuāli

Cenšoties izskaust PVN shēmas, plašāk piemēros apgriezto nodokļa maksāšanu

Aktuāli

Par izmaiņām nākamgad radošo personu sociālajā nodrošinājumā

VIAA pārstāve Elīna Purmale-Baumane par programmu "Jauniešu garantijas"

Pēc profesijas apguves jauniešiem paredzētā programmā 70% iekārtojas darbā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jauniešu garantijas programmā, kurā iespējams saņemt atbalstu profesionālās izglītības saņemšanai, 70% jauniešu veiksmīgi iekārtojušies darbā, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) profesionālās izglītības projektu departamenta direktore Elīna Purmale-Baumane.

Projekts tika sākts 2014.gadā, kad jauniešu bezdarbs bija augsts. Kopš tā laika programmā gandrīz 6000 jauniešu apguvuši kādu profesiju. Vienlaikus šajā laikā valstī mazinājies gan kopējais bezdarba līmenis, gan jauniešu bezdarbs, norādīja Purmale-Baumane.

No tiem jauniešiem, kas pabeidz mācības šajā programmā, 70% veiksmīgi iekārtojušies darbā un puse no viņiem strādā profesijā, ko apguvuši.

Līdz ar to VIAA pārstāve secina, ka programma ir nepieciešama.

Lielākoties jaunieši darbu atrod prakses laikā, piecus mēnešus strādājot kādā uzņēmumā. Ja izdodas veiksmīgi parādīt savi praksē, darba devēji slēdz līgumus un pieņem darbā šos cilvēkus. Programma piedāvā arī stipendiju – 115 eiro mēnesī, ko var saņemt jaunieši, kuriem nav neattaisnotu kavējumu un kas visos priekšmetos ir sekmīgi.

Pirms katras uzņemšanas darba tirgus vajadzības tiek saskaņotas ar uzņēmējiem un eksperti veic analīzi.

Pašlaik sākusies projekta "Jauniešu garantija" ziemas uzņemšana, kurā jaunieši var pieteikties, lai apgūtu 65 darba tirgū pieprasītas profesijas īsā laikā un bez maksas.

Iespējams, šī uzņemšana būs pēdējā jauniešu garantijas projektā, atklāja VIAA pārstāve.

Janvārī varēs sākt mācības pusotra gada programmās, bet februārī – viengadīgās programmās. Mācībām var pieteikties 17-29 gadus veci jaunieši, kuri nestrādā un neapgūst arodu, kā arī 17-24 gadus veci jaunieši, kuri strādā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti