LTRK: Ja ekonomikas attīstība nemainīsies, 2021. gadā būs jauna krīze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ja ekonomikas attīstības tempi Latvijā nemainīsies un turpinās sarukt, tad valsts 2021.gadā iestūrēs jaunā finanšu krīzē, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Aktuālais temats” trešdienas vakarā sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Jānis Endziņš.

Viņš atgādināja, ka tieši tajā gadā beigsies dāsnie Eiropas Savienības (ES) fondu maksājumi Latvijai, kas ir svarīgs atbalsta punkts Latvijas ekonomikai. „Ja šāda ekonomiskā situācija aizdreifēs līdz 2021. gadam, kad nebūs ES naudas, tad pilnīgi skaidrs, ka būs jauna krīze,” teica Endziņš.

Viņš brīdināja, ka pieci gadi, kas atlikuši līdz 2021. gadam, nav ilgs laiks, ņemot vērā, ka ekonomiku nav iespējams pārstrukturēt gada laikā.

Endziņš uzsvēra, ka vairākas Latvijas ekonomikai svarīgas nozares un rādītāji vai nu stagnē, vai arī pasliktinās. „Rādītāji patiešām ir bēdīgi. Cipari rāda, ka mēs ļoti metodiski ejam ne tur,  kur vajag,” pauda kameras vadītājs, piebilstot, ka Latvija aizvien dzīvo pāri saviem līdzekļiem. Pēc viņa vārdiem, Latvija ik gadu ārējā parāda nomaksai iztērē 330 miljonus eiro, kas ir septiņu gadu nauda no ES.

Tāpat arī dialogs ar valdību notiek. Lai arī ir tikšanās ar premjeri, tomēr „uz šo brīdi ir pilnīgi skaidrs, ka dialogs nav uzlabojies”. Endziņš pieļāva, kamera varētu apsvērt prasīt finanšu ministra Jāņa Reira demisiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti