Lēmumam atteikties no sprostos dētām olām pievienojas arī «Rimi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kopš vasarā uzsāktās kampaņas, kurā dzīvnieku aizstāvji vērsa uzmanību uz viņu ieskatā neatbilstošajiem dējējvistu turēšanas apstākļiem sprostos, vairāki uzņēmumi Latvijā, lielākoties restorāni, nolēma atteikties no sprostos dētu olu izmantošanas, un šonedēļ ar savu lēmumu pievienojās arī veikalu tīkls "Rimi".

Pie „Rimi” veikaliem šogad Latvijā notika 12 protesta akcijas, ko rīkoja biedrība Dzīvnieku brīvība, līdzīgas akcijas bija arī Lietuvā un Igaunijā.

Vasarā Lietuvas dzīvnieku aizstāvības organizācija "Tušti narvai” bija publicējusi video materiālus no dējējvistu fermām Lietuvā, kurās ražotās olas tiekot pārdotas arī Latvijā ar “Rimi” privāto preču zīmi.

"Rimi Baltic" izvirzījis mērķi no 2025.gada pārtraukt sprostos dētu olu tirdzniecību, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Dace Preisa.

„Rimi” pārstāve Dace Preisa: Par atteikšanos no sprostos dētām olām
00:00 / 00:46
Lejuplādēt
„Šī ir viena no „Rimi” sociālās korporatīvās atbildības iniciatīvām, pie kuras strādāts jau vairākus gadus, šobrīd vairāk nekā 80% piegādātāju parakstījuši ilgtspējas pielikumus līgumiem, kuros viņi apliecina atbildīgo biznesa praksi. Mūsu ambīcija virzīties uz atteikšanos no sprostos dētām olām ir likumsakarīgs nākamais solis,” sacīja Preisa.

Jautāta, vai protesta akcijas mudināja pieņemt šo lēmumu ātrāk, viņa norādīja, ka ilgtspējības un vides aizsardzības jautājumos uzņēmums sadarbojās ar nevalstiskajām organizācijām un respektē viņu viedokli, bet nozīmīgos jautājumos vadās pēc uzņēmuma stratēģiskiem mērķiem, „un šajā gadījumā mūsu mērķi sakrīt”.

Pēc kampaņas sākuma vairāki restorāni atteicās no sprostos dētu olu izmantošanas jau šogad: „Neiburgs”, „Domini Canes”, „Laivas”, „Street Burgers”, „Fontaine Delisnack Riga”, „Rocket Bean Roastery”. Veikalu tīkls „Narvesen” atteicās no sprostos dētu olu izmantošanas savos produktos līdz 2025. gadam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti