Latvijas mazos un vidējos uzņēmumus aicina izmērīt digitālās attīstības līmeni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai palīdzētu mazajiem un vidējiem Latvijas uzņēmumiem attīstīt informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumus savos uzņēmumos, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) kopā ar partneriem – vairākiem IT uzņēmumiem – uzsākusi izglītojošu kampaņu "Gudrā Latvija" – Latvijas uzņēmumu vadītāji aicināti novērtēt sava uzņēmuma digitālo briedumu vietnē "www.gudralatvija.lv", informē LIKTA.

Asociācijā norādīja, ka jaunākais Eiropas Savienības Digitālās ekonomikas un sabiedrības indekss apliecina – Latvija ir starp pēdējām piecām valstīm Eiropas Savienībā ar visvājākajām prasmēm digitālo tehnoloģiju izmantošanā uzņēmējdarbībā.

Mājaslapā "www.gudralatvija.lv" katrs Latvijas uzņēmumu vadītājs var novērtēt sava uzņēmuma digitālo briedumu, aizpildot digitālā brieduma testu. Tests veidots vienkāršā veidā, kurā uzņēmuma vadītājam jānovērtē, cik daudz uzņēmuma vadīšanas pamatfunkcijās tas izmanto IT risinājumus.

Pēc testa aizpildīšanas uzņēmuma vadītājs saņem ne tikai padziļinātu vērtējumu un iespēju salīdzināt sevi ar konkurentiem savā nozarē, bet arī ieteikumus par to, kādi IT risinājumi tam savā uzņēmumā būtu jāievieš.

"Šobrīd valda informācijas pārbagātība par IT risinājumiem, tāpēc uzņēmumam, kas tikai sāk digitālo attīstību, nav viegli informācijas daudzumā orientēties. Kampaņas mērķis ir palīdzēt vienkāršā veidā uzņēmumu vadītājiem saprast, ar ko sākt digitālo attīstību. Mūsu mērķi varēsim uzskatīt par sasniegtu, kad katrā Latvijas uzņēmumā būs sava vīzija un plāns tuvākajiem 3-5 gadiem, kā attīstīt savu uzņēmumu digitāli," norādīja "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa.

Kampaņa "Gudrā Latvija" tiek rīkota ar mērķi izglītot Latvijas vidējo un mazo uzņēmumu vadītājus par jaunākajiem IT risinājumiem, mudināt tos ieviest savos uzņēmumos, sniegt tiem nepieciešamo informatīvo atbalstu. Kampaņu organizē LIKTA, tās dalībnieki ir uzņēmumi "Edisoft", "Fitek", "Lursoft", "Microsoft Latvia", "Visma".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti