Jauno uzņēmēju konkursā balvās sola 5000 eiro un pieredzējušo padomus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Par veiksmīgu biznesa ideju, kas domāta savam reģionam,  - 5000 eiro naudas balva un arī pieredzējušu uzņēmēju padoms, lai to realizētu. To sola jaunais uzņēmējdarbības ideju konkurss „Biznesa ekspresis”, kas norit visos piecos Latvijas reģionos.

Nav darba, cilvēki aizbrauc, lauki paliek tukši – šie jau ir tik daudz dzirdēti  secinājumi saistībā ar reģioniem. Tādēļ, kā uzskata Valmieras Biznesa inkubatora un arī konkursa „Biznesa ekspresis” vadītāja Elīna Leimane, svarīga ir katra ideja, kas var dot ieguldījumu reģionu uzņēmējdarbībā:

„Mūsu valsts ir jauna, uzņēmējdarbības pieredze salīdzinoši ir ļoti minimāla, mēs neesam vēsturiski veidojušies ģimenēs paaudžu paaudzē, līdz ar to, es domāju, jebkura aktivitāte, jebkura iniciatīva, kas rosina cilvēkus pievērsties uzņēmējdarbībai, ir ļoti svarīga un aktuāla; un it sevišķi šajā konkursā ir ļoti liels uzsvars uz reģionālo kontekstu, lai cilvēki kaut ko darītu savā reģionā un tur paliktu.”

Skaidrs jau ir arī tas, ka no malas, kā Sūnu ciema stāstā, neviens laukos laimes lāci  neatvedīs. Elīna Leimane atzīst, ka šis ideju konkurss nu ir tā reize, kad jāatmet latviešiem tik ierastā atruna, ko nu es un ja nu nesanāk…bet ir jāmēģina.

„Viens ir tieši tas mūsu mentalitātes jautājums, tāpēc ka esam vairāk darba darītāji un mazāk ir cilvēku, kas ir gatavi uzņemties iniciatīvu un būt par tiem līderiem. Mana personīgā pārliecība ir tā, ka mūsu Latvijas uzņēmēji var ļoti labi startēt nišas dažādu  produktu virzienos,” pauž Leimane.

Konkursa galvenā balva katrā reģionā par labāko ideju ir 5000 eiro. Protams, par to lielu ražotni neuzcelt, bet,  kā vērtē konkursa organizatori, tā ir pietiekoši liela summa, lai iesāktu savu uzņēmējdarbību, jo bieži vien problēma ir tā, ka trūkst šo starta līdzekļu.

„Bieži vien cilvēki saka - man nav brīvu līdzekļu, lai tur sev pirmos mēnešus algu samaksātu un noreģistrētu uzņēmumu kā tādu, līdz ar to tas ir ļoti labs tāds pirmais starta atspēriens,” norāda Leimane.

Šo konkursu finansiāli atbalsta arī Valmieras   uzņēmums „Valpro”, tā valdes priekšsēdētājs Aivars Flemings atzīst, ka atbalstīt jaunās biznesa idejas rosinājusi doma ne tikai par sava reģiona attīstību: „Ja Latvijā neattīstīsies uzņēmējdarbība un radīšana, bet attīstīsies sadalīšana, pārdalīšana vai pieprasīšana, tad šai valstij būs ļoti grūti izdzīvot, tas ir tas iemesls, kāpēc mēs atbalstām šo reģionālo konkursu.”

Uzņēmumā „Valpro”, kas strādā metālapstrādes jomā, neizslēdz arī iespēju kādu no jaunajām idejām, kas rastos un atbilstu uzņēmuma specifikai, palīdzēt arī realizēt dzīvē.

„Ja visā šajā konkursa laikā atradīsies kāds no produktiem vai inovācijām, ko mēs varēsim izmantot, mēs būsim ļoti priecīgi. Mums ir ļoti laba sadarbība ar augstskolām, protams, ka studenti ik pa brītiņam parādās, un mēs kopā ar viņiem skatāmies viņu idejas un kādas jau arī realizējas,” saka Flemings.

Konkursa organizatori šobrīd ar informatīviem semināriem viesojas reģionos un to galvenais mērķis ir iedrošināt - ja ir ideja, tad to arī mēģināt realizēt, un sola arī palīdzību.

„Tie, kas tiks arī tālāk uz otro kārtu izvirzīti, tiem mēs palīdzēsim gan biznesa plānu gatavot, kas ir otrā kārtā jāiesniedz, gan viņiem būs pieejamas apmācības, konsultācijas, individuāls mentorings, lai viņi katrs sajustos droši un pārliecinoši par to, ko viņi dara. Dažiem uzvarētājiem arī pēc konkursa būs papildu atbalsts no Latvijas „Biznesa eņģeļu tīkla”, no Mentoru kluba, kas ir ļoti forši, ka būs cilvēki, kam ir pieredze, zināšanas uzņēmējdarbībā un vajadzīgie kontakti,” sola konkursa „Biznesa ekspresis” vadītāja Elīna Leimane.

Idejas reģionu biznesa konkursam var iesniegt līdz 28.jūnijam, tad sekos konkursa otrā kārta, un uzvarētāji būs zināmi rudens pusē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti