Igaunijā varētu pieaugt dīzeļdegvielas cenas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem un 9 mēnešiem.

Igaunijā jauno prasību dēļ varētu pieaugt dīzeļdegvielas cena. Pieaugums varētu būt 6-9 centi par litru. Turklāt cenu atšķirība ar dienvidu kaimiņiem varētu būt līdz 22 centiem, ziņo Postimees.ee.

Igaunijā no 1. novembra degvielas tirgotājiem būs noteikta jauna prasība, saskaņā ar kuru izmešu daudzumu gaisā jāsamazina par 6%. Ja tas netiks izpildīts, degvielas tirgotājiem varēs noteikt sodus līdz 400 000 eiro.

Lai samazinātu CO2 izmešus, degvielas tirgotājiem ir trīs iespējas: palielināt biodegvielas īpatsvaru uz vienu degvielas litru, palielināt pārdotās gāzes degvielas vai elektroenerģijas apjomu vai nopirkt siltumnīcefektu gāzu izmešu kvotas. “Postimees” norāda, ka tirgotājiem, visticamāk, nāksies kombinēt visus trīs variantus.

Uzņēmumā “Circle K” apliecināja, ka jaunās prasības atspoguļosies dīzeļdegvielas cenā. Tā varētu pieaugt par aptuveni 6-8 centiem par liktu.

Tiek lēsts, ka tādējādi varētu aktivizēties tirdzniecība pierobežā, jo Latvijā un Lietuvā pašlaik neplāno līdzīgas izmaiņas. Cenu starpība varot būt līdz pat 22 centiem.

Tāpat pastāvot risks, ka degvielas uzpildes stacijas nespēs iepirkt degvielu vajadzīgajā daudzumā. Turklāt tirgū neesot pietiekami aukstumizturīgas biodegvielas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti