FM: Nevajag uztraukties par naudas trūkumu valsts atbalstam, nedrīkst pārtērēties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nevajadzētu uztraukties par to, ka, nodrošinot atbalstu, valstij nebūs naudas, bet nedrīkstam pārspīlēt ar tēriņiem. Tā Latvijas Radio intervijā norādīja finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis. 

Valsts spēs palīdzēt arī krīzē nonākušajiem iedzīvotājiem, taču atbalstam būs jābūt pārdomātam un mērķētam, sacīja Dālderis. Viņš uzsvēra, ka Latvijas valdība ir definējusi divus galvenos prioritāros virzienus, kam dos papildu līdzekļus – valsts aizsardzībai un enrgocenu krīzē vissmagāk skartajām mājsaimniecībām, neskatoties pat uz to, ja tādējādi nāksies palielināt valsts budžeta deficītu. 

Tomēr finanšu ministra padomnieks skaidroja, ka “jābūt uzmanīgiem ar saviem izdevumiem”, tādēļ izvēlēta stratēģija atbalstu mērķēt inflācijas vissmagāk skartajai sabiedrības daļai. 

Raksturojot kopējo valsts parādu, Dālderis norādīja, ka “mēs turamies nosacītos rāmjos”.

KONTEKSTS:

Finanšu ministrija prognozējusi, ka patēriņa cenu pieaugums šogad var sasniegt 8,5%, bet saskaņā ar Latvijas Bankas prognozēm inflācija šajā gadā var pieaugt no iepriekš lēstajiem 6,1% līdz 9,5%. Prognoze mainīta energoresursu un pārtikas cenu kāpuma dēļ, kas pastiprinājās pēc karadarbības sākšanās Ukrainā. Krievijas agresija Ukrainā mazinās globālās tautsaimniecības izaugsmi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti