EM pretprasībā prasa no «Expo 2015» zaudējumu piedziņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) tiesā iesniegusi pretprasību pret komandītsabiedrību "Expo 2015" par zaudējumu piedziņu, ceturtdien vēsta ministrija.

Iesniegumā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā EM norāda, ka vēlas atgūt 632 014 eiro.

Pēc tās ieskstiem, šie ir komandītsabiedrībai nepamatoti samaksāti un neatgūti līdzekļi. Pirms tam, izmantojot bankas galvojumus, EM jau ir atguvusi valsts budžeta līdzekļus gandrīz 335 000 eiro apjomā, tādējādi samazinot zaudējumus saistībā ar nepamatoti veiktajām izmaksām.

Ministrija skaidro, ka ar komandītsabiedrību bija noslēgti divi līgumi: producēšanas līgums un projektēšanas līgums. Attiecībā uz producēšanas līgumu, liela daļa no komandītsabiedrībai "Expo 2015" veiktajiem maksājumiem ir uzskatāmi par nepamatoti veiktiem, jo darbi nav pabeigti vai arī to kvalitāte bijusi apšaubāma.

Savukārt projektēšanas līgumā noteiktie mērķi nav sasniegti, un būvniecības izmaksas pārsniegušas valsts piešķirto finansējumu.

Vēstīts, ka pērnā gada gada janvārī pēc ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (Zaļo un Zemnieku savienība) rosinājuma valdība nolēma pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē ”World Expo 2015”. Par nepieņemamiem atzīti arī piedāvājumi Latvijas ekspozīciju izveidot tipveida paviljonā, paviljona ēkas vietā veidot parku vai pilnvērtīgu līdzdalību aizstāt ar kultūras dienu rīkošanu.

Vēlāk kriminālprocesu par amatpersonu rīcību saistībā ar "Expo Milano 2015" sāka prokuratūra. Savukārt jūlija sākumā Ekonomikas ministrija noslēdzās discpilinārlietas izmeklēšana par gatavošanos Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015". Nolemts par divu amatpersonu atbrīvošanu no darba, vienas amatpersonas pazemināšanu amatā uz vienu gadu, kā arī aizrādījuma izteikšanu vienai amatpersonai.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti