Ekonomists: Aprīlī cenas būs augušas straujāk nekā gada sākumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien Centrālā statistikas pārvalde publicēs datus, kā augušas cenas šī gada aprīlī. Pēdējos mēnešos cenu pieaugums Latvijā bijis salīdzinoši neliels, pērn bija vērojama pat deflācija. DNB bankas sociālpolitikas eksperts Pēteris Strautiņš Latvijas Radio prognozēja, ka statistikas datos ļoti strauju cenu kāpumu diez vai ieraudzīsim, taču eksperts uzskata, ka cenas aprīlī būs augušas straujāk nekā gada pirmajos mēnešos.

Strautiņš skaidroja, ka pēdējos desmit gados tieši aprīlī cenas pieaug straujāk nekā citos mēnešos. Tas notiek daļēji tāpēc, ka pieaug dārzeņu cenas, jo ienākas jaunā raža; aprīlī mēdz strauji augt cenas apģērbiem un apaviem, kas saistīts ar kolekcijas nomaiņu.

Tāpat šogad nav vērojami specifiskie faktori, kas mēneša inflāciju aprīlī var padarīt mazāku nekā citos gados, norādīja Strautiņš.

Jau ziņots, ka martā vidējais patēriņa cenu līmenis šogad martā, salīdzinot ar 2013.gada martu, palielinājās par 0,3%. Precēm cenas samazinājās par 0,5%, bet pakalpojumiem pieauga par 2,6%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti