Rīta Panorāma

NATO sola papildu ieročus un munīciju Ukrainai

Rīta Panorāma

Benksija jaunais darbs pret vardarbību ģimenē

ES iekļauj Krieviju nodokļu patvēruma valstu sarakstā

Eiropas Savienība iekļauj Krieviju nodokļu patvēruma valstu sarakstā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas Savienība (ES) iekļāvusi Krieviju un vēl vairākas valstis tā dēvētajā nodokļu patvēruma valstu sarakstā. Tas saistīts gan ar Krievijas likumiem, gan tās agresiju Ukrainā.

Eiropadomes tīmekļa vietnē norādīts, ka Krievija sarakstā tika iekļauta pēc tam, kad eksperti pārbaudīja jaunos, pagājušā gadā pieņemtos tiesību aktus un salīdzināja tos ar kodeksā noteiktajiem labas nodokļu pārvaldības kritērijiem.

Rīcības kodeksa grupa konstatēja, ka Maskava nav izpildījusi savu apņemšanos novērst kaitējošos aspektus, ko rada īpašais, starptautiskajām pārvaldītājsabiedrībām paredzētais režīms. Turklāt pēc Krievijas agresijas pret Ukrainu ir apstājies dialogs par jautājumiem, kas saistīti ar nodokļiem.

Blokā prezidējošās Zviedrijas finanšu ministre Elizabete Svantesona informēja, ka sarakstā iekļautas arī Britu Virdžīnu salas, Kostarika un Māršala salas. Visas šīs valstis tiek aicinātas uzlabot savu tiesisko regulējumu un strādāt pie tā, lai panāktu atbilstību starptautiskajiem standartiem nodokļu jomā.

Savukārt savas saistības izpildījušas un no saraksta svītrota Ziemeļmaķedonija, Barbadosa, Jamaika un Urugvaja, un tas paver ceļu sadarbībai finanšu jomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti