Panorāma

Nominēta "Gada glezna-2013"

Panorāma

Ekspluatācijā nenodotas telpas izmanto arī Ķekavas dome

Eiro Latvijā: kam domāts eiro sākumkomplekts?

Eiro Latvijā: Kam domāts eiro sākumkomplekts?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdiena ir pirmā diena, kad ikviens Latvijas iedzīvotājs var iegādāties eiro sākumkomplektu 10 latu vērtībā. Vismaz Rīgā sākumkomplektu nonākšana pārdošanā nav izraisījusi kņadu – tos iegādāties varēs līdz pat gada beigām.

LTV „Panorāma" savu komplektu devās iegādāties Latvijas Bankā. Tās pārstāvis Mārtiņš Grāvītis uzsver, ka šobrīd eiro komplektus par katru cenu nav nepieciešams dabūt. „Tas nav veids, kā apmainīt naudu. Arī cilvēkam, kuram nav laika vai nav intereses dabūt šādus komplektus, nav nekādi jāuztraucas, jo pēc 1.janvāra viņš noteikti tiks pie skaidrās eiro naudas vai nu bankā vai pastā, vai vienkārši, ejot uz veikaliem un veicot savus iepirkumus," saka Grāvītis.

Latvijas Bankas apkalpošanas punktā LTV „Panorāmai" apstiprina, ka ir interese par eiro sākumkomplektiem, tomēr tā nav milzīga.

Vēl viena vieta, kur var iegādāties eiro sākumkomplektus, ir Latvijas Pasta nodaļas, tomēr arī ne visas. Piemēram, tie, kas apmeklēja pasta nodaļas Rīgā, piedzīvoja vilšanos. „Eiro sākumkomplektus iespējams iegādāties 302 pasta nodaļās Latvijas reģionos. Tās ir tās pašas nodaļas, kurās saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem no 1.janvāra līdz marta beigām būs iespējama arī latu apmaiņa pret eiro. Šīs nodaļas ir izvēlētas, skatoties uz to, vai konkrētajā apdzīvotajā vietā ir banku filiāles vai nav," skaidro VAS „Latvijas Pasts" pārstāve Gundega Vārpa.

Eiro sākumkomplekts ir nopērkams jebkurā komercbanku filiālē visā Latvijā. Līdz ar to iedzīvotājiem ir iespējams izvēlēties, kur iegūt eiro - Latvijas Bankā, kādā no 302 Latvijas Pasta filiālēm vai arī jebkurā komercbanku filiālē. Tomēr īpaši Latvijai kaltās eiro monētas būs derīgs maksāšanas līdzeklis tikai no 1.janvāra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti