Deputātu priekšlikumiem nākamā gada budžetam varētu sadalīt ap miljonu eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 5 mēnešiem.

Nākamā gada budžetam un to pavadošajiem likumprojektiem deputāti iesnieguši ap 500 priekšlikumu. Daļa no tiem varētu tikt atbalstīti kopumā viena miljona eiro apmērā.

No iesniegtajiem priekšlikumiem 161 ir likumam par 2015.gada budžetu. Priekšlikumu apmērs un mērķi ir ļoti atšķirīgi, ziņo Latvijas Radio korespondente Madara Fridrihsone.

„Saskaņa” iesniegusi vairākus priekšlikumi par lielām summām, piemēram, par skolotāju algu palielināšanu, dīzeļvilcienu modernizācijai – 8 miljonus. Tāpat partija rosina Rīgas domei piešķirt līdzekļus, lai tā „Rīgas Satiksmei” varētu segt zaudējumus, kas rodas, pārvadājot cilvēkus, kas nav deklarēti un nemaksā nodokļus Rīgā.

Savukārt citām partijām ir virkne priekšlikumu par mazākām summām un vajadzībām. To starpā ir Ivana Klementjeva („Saskaņa”) priekšlikums piešķirt 300 tūkstošus eiro, lai visiem Latvijas sportistiem, kas piedalās starptautiskajās sacensībās, iegādātos vienādus sporta tērpus.

Savukārt Andris Siliņš (Zaļo un zemnieku savienība), kurš savulaik darbojies Latvijas Pensionāru federācijas vadībā, iesniedzis rosinājumu piešķirt 15 tūkstošus eiro Pensionāru federācijas darbības nodrošināšanai. Deputāts Armands Krauze (Zaļo un zemnieku savienība) vēlas ar desmit tūkstošiem atbalstīt bērnu un jauniešu jātnieku sporta pasākumus.

Daļa deputātu iesniegto priekšlikumu varētu tikt atbalstīti kopumā viena miljona eiro apmērā, iepriekš paudis Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs.

Valdība ārkārtas sēdē pirmdien plāno formulēt nostādnes pret deputātu priekšlikumiem, kas iesniegti nākamā gada budžetam un to pavadošajiem likumprojektiem. Pirmdienas pēcpusdienā darbu pie budžeta gatavošanas galīgajam lasījumam sāks Saeimas komisija.

Jau vēstīts, ka 11.decembrī Saeima konceptuāli akceptēja nākamā gada valsts budžetu, kurā kā prioritātes, pēc koalīcijas politiķu teiktā, ir sociālā un nacionālā drošība un kurš ir labākais iespējamais valsts budžets.

Koalīciju veidojošās partijas izteikušas cerību, ka budžetu galīgajā lasījumā varētu pieņemt 18.decembrī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti