Daugavpilieši ražo apsildāmus spilvenus kaķiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lidija un Andrejs Zaičenko no Daugavpils ir uzsākuši izgatavot neparastus kaķu spilvenus, kas ir apsildāmi un spēj guļvietai nodrošināt kaķiem tik tīkamo siltumu. Kaķu spilveni ar zīmola nosaukumu “CatNap” tiek ražoti no silto vējjaku auduma atgriezumiem. Šobrīd kaķu apsildāmo spilvenu ražošana ir Lidijas un Andreja hobijs, kurš tiek pamazām attīstīts.  

Ideja par apsildāmo kaķu spilvenu ražošanu Lidijai un Andrejam Zaičenko radās, vērojot savu kaķi Kiru, kurai tik ļoti patika gulēšanas vietu izvēlēties blakus datoram, jo tas izstaro siltumu.

Taču šāda gulēšana traucēja pašiem saimniekiem strādāt, tāpēc tika meklēts radošs un inovatīvs risinājums, lai abas puses būtu apmierinātas, stāstīja Andrejs un Lidija.

No idejas līdz rezultātam pagāja aptuveni gads.

“Pirms tam mēs konsultējāmies arī ar veterinārārsti, lai noskaidrotu, cik dzīvniekam veselīgi un labi, ja tā ir sildīšanas ierīce. Un veterinārārste teica, ka dzīvnieks pats kontrolē šo procesu un, ja viņam ir pārāk silti, viņš vienkārši izies ārā,” stāstīja Lidija Zaičenko.

Temperatūra apsildāmajā spilvenā ir ap 40 grādiem, kas ir komfortabli kaķim.

“CatNap” spilvenu var pieslēgt pie telefona lādētāja, datora vai kādas citas ierīces, kurai ir USB ligzda.

Savukārt, izņemot ārā sildīšanas elementu, to var arī mazgāt.

Materiāls, no kura tiek šūti spilveni, ir auduma atgriezumi, kas tiktu mesti ārā, bet šādi iegūst praktisku pielietojumu.

“Daugavpilī darbojas ražotne, kura pārsvarā darbojas ar bērnu jakām, un viņiem paliek pāri kaut kādi atgriezumi. Tā ka visiem ir labi - tie netiek mesti miskastē un tiek pielietoti mūsu produkcijas ražošanai. Un tie materiāli, ja ir labi bērnam, tad būs labi arī kaķim. Sanāk, ka spilvens ir mīksts no iekšpuses, tāds patīkams materiāls, un no ārpuses ir materiāls, kas ir ūdens necaurlaidīgs, līdz ar to ilgāku laiku izturīgs,” norādīja kaķu spilvenu izgatavotāji.

Radīto risinājumu Lidijas un Andreja četrkājainais eksperts novērtēja atzinīgi. Un tas deva stimulu produktu piedāvāt arī citiem kaķu saimniekiem, un šobrīd notiek jau guļamo spilvenu reāla pārdošana interneta veikalā.

Produkts tiek sūtīts pa visu pasauli, stāstīja Andrejs, lielāks pieprasījums gan ir Ziemeļamerikā un Ziemeļeiropā.

Pati biznesa idejas iedvesmotāja pie Lidijas un Andreja ieradās no Daugavpils dzīvnieku patversmes “Otrā māja”. Tā ir patversme, kurai Lidija un Andrejs jau labu laiku palīdz.

“Kad viņiem bija grūts laiks un dzīvniekus vajadzēja kādam atdot, mēs paņēmām kaķīti, kurš bija tik nesmuks, tik bēdīgs, ka neviens viņu nepaņem. Un to kaķīti mēs paņēmām, un izrādījās, ja tu mīli to dzīvnieku, viņš pārtaps par tādu skaistuli, par modeli. Un tagad reāli tas kaķis mums kalpo kā modelis,” stāstīja saimnieki.

Arī tagad daļu no iegūtās peļņas par katru pārdoto spilvenu, viņi ziedo patversmei, no kuras tika paņemts viņu četrkājainais mīlulis.

“Ja tu zini, ka esi devis arī kaut ko labu savā dzīvē, tad vieglāk iet uz priekšu. Man personīgi tas dod spēku un apstiprinājumu, ka es daru visu pareizi dzīvē,” sacīja Andrejs.

Šobrīd ģimenē jau ir divi kaķi, Kirai pievienojās no ielas paņemtais kaķis Joda, arī viņš atpūtas apsildāmo risinājumu novērtējis atzinīgi. Šobrīd gan, kad paliek siltāks, kaķi labprātāk spilvenu izmanto gulēšanai bez papildu sildīšanas.

Pagaidām spilvenu ražošana ir Andreja un Lidijas hobijs, kas tiek attīstīts. Piemēram, tiek domāts piedāvāt dažādu izmēra spilvenus, lai tos pielāgotu atbilstoši kaķu izmēriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti