Bondars: Minimālās algas pieaugums - «milzīgas galvassāpes» reģioniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Minimālā algas palielināšana nozīmē „milzīgas galvassāpes” reģioniem, kur mazie uzņēmēji nebūšot spējīgi samaksāt pieauguma starpību. „No pieauguma 58 eiro uzņēmējam ir jāsamaksā vairāk, bet tikai 28 eiro nonāks cilvēku kabatā. Pārējais jau aizies valsts kasē,” norādīja Latvijas Reģionu apvienības līderis Mārtiņš Bondars.

„Pēc būtības minimālās algas palielinājums ir ne jau tāpēc, lai mazinātu nevienlīdzību, bet, lai būtu ko pārdalīt budžeta laikā,” saka Bondars.

Viņš arī pauda pārliecību, ka pašlaik nav iespējams būtisks valsts budžeta ieņēmumu palielinājums, ja samazinās ekonomiskā aktivitāte. „Pie šī brīža ekonomiskās situācijas budžeta palielinājums nebūtu tik liels, kā mēs to vērojam tagad. Bet valsts budžetu var palielināt ar nodokļu labāku iekasejamību,” sacīja Bondars.

Jau ziņots, ka līdz ar 2015.gadu minimālā alga būs 360 eiro pašreizējo 320 eiro vietā. Šādus grozījumus Noteikumos par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi otrdien atbalstīja valdība.

Reaģējot uz to, uzņēmēji pauda, ka ar minimālās algas paaugstināšanu valdība vēlas palielināt valsts budžeta ieņēmumus, bet ne mazināt sociālo nevienlīdzību, kā to pati deklarē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti