VID ģenerāldirektora amata konkursa otrajā kārtā sacentīsies 7 pretendenti

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata pretendentu vērtēšanas komisija nolēmusi uz konkursa otro kārtu virzīt septiņus pretendentus, informēja Valsts kancelejā.

Pavisam kopā savu dalību atklātajā konkursā bija pieteikuši 20 pretendenti. Pirmajā kārtā komisija vērtēja pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par VID stratēģisko attīstību līdz 2029. gadam, lai tas kļūtu par vienu no efektīvākajām nodokļu un muitas administrācijām Eiropā, ar augstu sabiedrības uzticēšanos, īpašu uzmanību veltot VID digitālo pakalpojumu attīstībai un digitalizācijai.

Savukārt atlases procesa trešajā kārtā komisija pārbaudīs tādas pretendentu vadības kompetences kā stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana, pārmaiņu vadīšana, attiecību veidošana un uzturēšana, kā arī orientācija uz rezultātu sasniegšanu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Komisijas sastāvā ir Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina un finanšu ministra padomniece rīcībpolitikas jautājumos Sanda Liepiņa.

Tāpat pretendentu novērtēšanā piesaistīti neatkarīgi novērotāji: Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

KONTEKSTS:

Valdība augustā nolēma nepagarināt pašreizējās VID ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes līgumu un atbrīvot viņu no amata ar 2024. gada 12. februāri; viņa pati iepriekš informēja, ka ar šo datumu arī vēlas amatu atstāt.

Valsts kanceleja 5. oktobrī izsludināja atklātu konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu. Konkursā saņemti pieteikumi no kopumā 20 pretendentiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti