Austrālija atsauc sūdzību PTO saistībā ar Ķīnas antidempinga nodevām vīnam

Austrālija atsauc oficiālu sūdzību Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO) saistībā ar Ķīnas noteiktām antidempinga nodevām Austrālijas vīnu eksportam. Austrālijas premjerministra biroja paziņojumā teikts, ka Ķīna veiks savu vīna tarifu pārskatīšanu, kas, domājams, prasīs piecus mēnešus.

Ziņu aģentūra "Bloomberg" vēsta, ka Austrālijas premjerministrs Entonijs Albanīzs novembrī ieradīsies vairāku dienu vizītē Ķīnā, kas būs pirmā reize pēdējo astoņu gadu laikā, kad Ķīnu apmeklēs Austrālijas valdības vadītājs.

Tas, kā norādīja aģentūra, liecina, ka abas valstis ir gatavas mazināt pēdējos gados pieaugušo spriedzi savstarpējās attiecībās.

Ķīna 2020. gadā bija noteikusi skarbas ekonomiskas sankcijas virknei Austrālijas produktu, tostarp noteikusi tarifus vai izmantojusi graujošu praksi vairākās lauksaimniecības nozarēs, ogļrūpniecībā, vīnu ražošanā un tūrismā.

Saskaņā ar Austrālijas lauksaimniecības departamenta datiem laika periodā no 2019. līdz 2020. gadam vīna eksports uz Ķīnu pārsniedzis 630 miljonu ASV dolāru apjomu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti