Uzņēmēji atbalsta Finanšu ministrijas piedāvāto VID reformu

Uzņēmēji atbalsta Finanšu ministrijas piedāvāto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reformu, kas paredz no iestādes nodalīt kriminālizmeklēšanas funkcijas, sarunā ar Latvijas Radio atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis.

Viņš norādīja, ka uzņēmēji šādas pārmaiņas piedāvāja jau pirms 7 vai 8 gadiem, jo VID jābūt uz klientu orientētai servisa organizācijai.

Skaidrs, ka pašlaik dienestā ir divas daļas – vienā ir viss, kas ir mijiedarbība ar klientiem, bet otrā – kur objektīvi vajadzīgas represīvas struktūras, norādīja Rostovskis.

Šīs filozofijas ir dažādas, līdz ar to ir tikai racionāli to nodalīt, lai vienā pamatfunkcijas un vadība ir orientēta uz servisu un palīdzību uzņēmējiem un cilvēkiem darboties, bet citā – represīvas lietas, sprieda Rostovskis.

KONTEKSTS:

Finanšu ministrija izstrādājusi ziņojumu par Valsts ieņēmumu dienesta darbības pilnveidi, piedāvājot no VID funkcijām izslēgt Nodokļu un muitas policijas pārvaldes funkcijas un uzdevumus, ko nodotu finanšu ministra pārraudzībā izveidotajai tiešās pārvaldes iestādei Nodokļu un muitas policijai.  

Tāpat piedāvāts VID Iekšējās drošības pārvaldes operatīvās un izmeklēšanas funkcijas un uzdevumus nodot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).  

FM ziņojumā norādīts uz VID kā klientorientētas servisa iestādes attīstību, un kā VID nozīmīgākā funkcija minēta nodokļu un nodevu iekasēšana. Lai VID spētu nodrošināt savu tiešo funkciju pilnvērtīgu izpildi, kas saistīta ar nodokļu administrēšanu, esot jāapsver iespēja pilnībā atteikties no nodokļu administrācijai neraksturīgajām funkcijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti