«Ryanair» Ukrainas aviācijas atjaunošanā gatava investēt vairāk nekā 3 miljardus dolāru

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" paziņojusi par vērienīgiem plāniem, lai palīdzētu Ukrainas aviācijas sektoram atjaunoties pēc Krievijas sāktā kara. Vizītes laikā Kijivā lidsabiedrības vadītājs Maikls O'Līrijs paziņojis par 3 miljardu ASV dolāru lielām investīcijām, kas ietver ne tikai 30 "Boeing 737 MAX" lidmašīnu izvietošanu Ukrainā, bet arī reģionālo reisu nodrošināšanu.

Vizītes laikā lidsabiedrības, Ukrainas valdības un trīs lidostu – Kijivas Borispiļas, Ļvivas un Odesas – vadītāji pārrunāja esošo situāciju, kā arī potenciālos sadarbības veidus. Vizītes laikā atzinīgi tika vērtēts Kijivas starptautiskās lidostas darbs, kur, neskatoties uz valstī notiekošo karadarbību, tiek uzturēts tāds līmenis, lai varētu pēc iespējas ātrāk atsākt pasažieru apkalpošanu.

"Šodien mēs redzējām, ka pat vissarežģītākajos kara apstākļos Borispiļas lidostas komanda demonstrē savu profesionalitāti un ir pilnībā gatava lidojumu atsākšanai pēc iespējas ātrāk,"

paziņojumā medijiem norādīja "Ryanair" vadītājs.

O'Līrijs arī pauda apņēmību atsākt lidojumus uz Ukrainu un no Ukrainas astoņu nedēļu laikā pēc Ukrainas gaisa telpas pilnīgas vai daļējas atvēršanas.

Lidsabiedrības piedāvātais plāns paredz arī nodrošināt ne tikai reisus no vairāk nekā 20 Eiropas galvaspilsētām uz Ukrainas lidostām, bet arī reģionālos reisus valsts iekšienē, savienojot Ļvivas, Kijivas un Odesas lidostas.

Ukrainas gaisa telpa pilnībā varētu tikt atvērta tikai pēc Ukrainas uzvaras, intervijā Latvijas Televīzijai norādīja Ukrainas Civilās aviācijas administrācijas direktora 1. vietnieks Serhijs Koršuks. Vienlaikus viņš pieļāva iespēju, ka varētu tikt atvērta Ukrainas gaisa telpa valsts rietumos, bet galvenais uzstādījums paliek nemainīgs – garantēt komerciālās aviācijas drošību.

"Aviācijas infrastruktūras darbspējas uzturēšana un personāla profesionālās iemaņas mums joprojām ir vitāli svarīgas kara apstākļos.

Tikmēr lidojumu atsākšana būs iespējama, tiklīdz drošības situācija to ļaus.

Mēs strādājam pie risinājumiem un investīciju plāniem, lai aviācijas sektors atjaunotos pēc iespējas ātrāk," pēc tikšanās ar lidsabiedrības vadību pauda Ukrainas infrastruktūras attīstības ministrs Oleksandrs Kubrakovs.

Pirms Krievijas sāktā pilna mēroga kara Ukrainā "Ryanair" bija otrā lielākā aviokompānija valstī – uzreiz aiz nacionālās aviokompānijas "Ukraine International Airlines". Neskatoties uz to, ka pašlaik plāni ir par darbības atjaunošanu trīs lidostās, lidsabiedrība ir gatava uzsākt lidojumus arī uz Hersonas un Harkivas lidostām tad, kad to ļaus ne tikai drošības situācija, bet arī būs atjaunota kara laikā sapostītā infrastruktūra. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti