Lētākas gāzes iegāde ļaus «Rīgas siltumam» par aptuveni 6% samazināt siltumenerģijas tarifu

Lētākas gāzes iegāde ļaus AS "Rīgas siltums" nākamajā apkures sezonā par aptuveni 6% samazināt siltumenerģijas tarifu, informēja uzņēmuma Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Jana Roze.

Viņa pavēstīja, ka "Rīgas siltums" nākamajai apkures sezonai atklāta iepirkuma rezultātā iegādāsies dabasgāzi no trīs piegādātājiem 460 000 megavatstundu enerģijas ražošanai.

Par saimnieciski visizdevīgākajiem ar viszemāko cenu tika atzīti AS "Latvenergo", AS "AJ Power Gas" un SIA "Enefit" piedāvājumi.

Atklātā iepirkuma rezultātā tika veikts iepirkums dabasgāzes iegādei 2024./2025. gadam trīs daļās – 300 000, 100 000 un 60 000 megavatstundu enerģijas ražošanai. Plānots, ka piegādātājs dabasgāzi iesūknēs un noglabās Inčukalna pazemes dabasgāzes krātuvē līdz 2024. gada 30. septembrim, un samaksa par piegādāto dabasgāzi tiks veikta ar pēcapmaksu. 

Dabasgāze izmantošanai būs pieejama no 1. oktobra.

Uzņēmums gāzi iegādājās par vidējo iepirkuma cenu 35,06 eiro par megavatstundu, kam vēl papildus jāpieskaita izmaksas par pārvades, sadales un balansēšanas pakalpojumiem, kā arī akcīzes un pievienotās vērtības nodoklis.

""Rīgas siltuma" valdes loceklis Raivis Elliņš uzskata, ka saņemtie piedāvājumi ir izdevīgi, un varot prognozēt siltumenerģijas tarifa samazinājumu par 6%, sākot ar šo rudeni.

AS "Rīgas siltums" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022. gada 1. oktobra līdz šā gada 30. septembrim, pēc provizoriskiem datiem bija 442 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 17,2% – līdz 1,84 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% – Latvijas valstij, 2% – SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti