Lidsabiedrība «Norwegian» atvērs bāzi Rīgā un paplašinās galamērķu skaitu

Norvēģijas nacionālā lidsabiedrība "Norwegian" pabeigusi visus priekšdarbus, lai jau nākamā gada pavasarī atvērtu bāzi starptautiskajā lidostā "Rīga", tā ekskluzīvā intervijā portālam LSM.lv sacīja lidsabiedrības izpilddirektors Geirs Karlsens. 

"Norwegian" atvērs bāzi Latvijā

Iecere par bāzes izveidi lidostā "Rīga" nav jauna, ideja gaisā virmojusi jau kādu laiku, bet lidsabiedrība šo ieceri bija atlikusi, jo tā saskārās ar jaunu "Boeing" lidmašīnu piegāžu kavējumiem. 

"Esam priecīgi, ka beidzot varēsim atvērt bāzi šeit. Pašlaik plānojam, ka šeit atradīsies divas lidmašīnas, ar kurām plānojam veikt lidojumus uz jau esošajiem galamērķiem, kā arī uz jauniem, par kuru atvēršanu ziņosim jau tuvākajā laikā,"

norādīja Karlsens. 

"Lidosta "Rīga" atrodas ļoti pateicīgā vietā, kā arī mums jau šeit ir ofiss, kas atvieglo darbu. Mēs esam ļoti priecīgi par šo. Bāze Rīgā mums kalpos arī par bāzi Baltijas valstīm," sacīja Karslens. Lidsabiedrība joprojām saskaras ar lidmašīnu piegāžu traucējumiem, bet tie ir mazāki nekā iepriekš. Lidostā "Rīga" plānots izvietot gan pilnībā jaunas "Boeing" MAX" tipa lidmašīnas, gan jau mūsu flotē esošās. 

Starptautiskajā lidostā "Rīga" portālam LSM.lv norādīja, ka lidosta ir gandarīta par to, ka "Norwegian" turpina darbu pie bāzes atvēršanas lidostā.

"Priecāsimies uzņēmuma gaisa kuģus sveikt lidostā "Rīga" jau jaunā statusā nākamgad. Redzam, ka "Norwegian" ir pasažieru iecienīta aviokompānija, un bāzes izveide mūsu lidostā nozīmēs jaunas iespējas – jaunus, pievilcīgus lidojumu virzienus Baltijas pasažieriem,"

sacīja lidostas "Rīga" pārstāve Ilze Salna.

Eiropas aviācijas sektors turpina atkopties

Tuvojoties gada beigām, arvien vairāk lidsabiedrību publicētajos pārskatos redzams tas, ka tās sāk atgriezties pie pirmspandēmijas rādītājiem. Īrijas Zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" paziņojusi, ka finanšu gada beigās [2024. gada martā] tā sagaida rekordlielu peļņu, norādot, ka tiks pārspēti pirmspandēmijas rādītāji.

To, ka Eiropas aviācijas sektors ir teju atkopies no Covid-19 radītajām sekām, norāda arī "Norwegian". "Skatoties uz aizvadīto vasaras sezonu, redzam, ka ļoti daudz lidsabiedrību ir uzrādījušas labus rādītājus. Runājot par mums, mums trešais ceturksnis bija ļoti labs. Domāju, ka tirgus ir atkopies par 90% un atkopšanās turpinās," sacīja Karslens. 

"SAS" rekonstrukcija paver iespējas augt 

Oktobra sākumā restrukturizāciju piedzīvoja viena no lielākajām Eiropas aviosabiedrībām "SAS", kas bija viens no "Norwegian" konkurentiem. Vēl pirms šī darījuma Norvēģijas lidsabiedrība bija izteikusi vēlmi iegādāties reģionālo aviokompāniju "Widerøe".

"Skatoties uz kopainu, tā īsti nav mūsu konkurents, bet šis ir veids, kā mūsu pasažieriem piedāvāt papildu komfortu, kā arī jaunu lidojumu pieredzi, savienojot mazās lidostas ar lielajām. Šis ir viens no veidiem, kā mēs varam kļūt par lielāku aviokompāniju," par detaļām stāsta Karlsens. Viņš arī norādīja, ka, neskatoties uz ilgajām pārbaudēm no Norvēģijas valdības puses, lēmums varētu tikt sagaidīts jau nākamajā nedēļā. 

"Mēs esam priecīgi, ka "SAS" investori ir spējuši atrast izeju no situācijas, kurā viņi bija. Viņiem vēl priekšā ir izaicinājumiem pilns laiks, bet vismaz ir atrasta izeja,"

komentēja Karlsens, sakot, ka viņi turpina vērot situāciju, bet lielākais fokuss ir pašiem uz savu attīstību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti