Tiešo pasažieru skaits Rīgas lidostā pirmo reizi pārsniedz pirmspandēmijas līmeni

Šogad oktobrī lidosta Rīga apkalpojusi 625 000 pasažieru, bet apkalpoto tiešo pasažieru skaits – 503 000 – pirmo reizi pārsniedzis pirmspandēmijas laika rādītāju, liecina operatīvie dati par uzņēmuma darbības rezultātiem.

Tiešo pasažieru skaits oktobrī bija nepilni 503 000, par 3 procentpunktiem pārsniedzot 2019. gada oktobra rezultātu, paziņojumā medijiem informēja lidosta.

Kopš gada sākuma lidostu "Rīga" saviem ceļojumiem izmantojuši 5,7 miljoni pasažieru, pārsniedzot visa iepriekšējā gada rezultātu: 2022. gada janvārī–decembrī kopā tika apkalpoti 5,38 miljoni pasažieru.

"Lidostas "Rīga" piedāvātais tiešo galamērķu skaits ir plašākais Baltijas valstīs, un daudzus no tiem piedāvājam vienīgie no visām Baltijas lidostām. To labi izjutām arī oktobrī, kad skolēnu brīvlaikos Latvijā un abās kaimiņvalstīs pasažieru skaits mūsu lidostā pieaug. Pasažieru iecienītākie maršruti joprojām ir siltie atpūtas galamērķi pie Vidusjūras, kā arī Lielbritānijas un Īrijas lidostas," paziņojumā medijiem norādīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. 

Transfēra pasažieru skaits joprojām veido ap 20 % no apkalpoto pasažieru kopskaita, – oktobrī lidostu "Rīga" kā pārsēšanās lidostu izmantoja 122 500 pasažieru.

Oktobrī apkalpoti 5659 pasažieru, kravu un citi lidojumi, kas ir par 11% vairāk nekā gadu iepriekš.

KONTEKSTS:

Starptautiskā lidosta "Rīga" 2022. gadā apkalpojusi vairāk nekā 5,3 miljonus pasažieru, kas bija par 129% vairāk nekā 2021. gadā, kad apkalpoto pasažieru skaits pārsniedza 2,3 miljonus. Tomēr 2022. gada rādītāji bijuši 80% apmērā no 2019. gada rādītājiem, ko izmanto, lai salīdzinātu nozares atkopšanos pēc Covid-19 izraisītās krīzes aviācijas industrijā.

Pērn pasažieru skaita pieaugums bija vērojams teju visās Eiropas lidostās un skaidrojams ar pandēmijas ierobežošanas pasākumu atcelšanu.

Šogad lidosta "Rīga" plāno apkalpot jau 6,3 miljonus pasažieru, kas, salīdzinot ar 2022. gadu, ir pieaugums par 16%. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti