Krievijas tūristu plūsma no Eiropas pārorientējusies uz Āziju un Ēģipti

Eiropas Savienības uzlikto sankciju dēļ agresorvalsts Krievijas pilsoņiem ir krietni apgrūtināta ceļošana uz Eiropas valstīm, taču Krievijas tūrisma industrija ir pārorientējusies austrumu virzienā un aicina krievu tūristus apmeklēt tādas valstis kā Turcija, Ēģipte, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) un Taizeme.

Krievijas Tūrisma industrijas savienība, atsaucoties uz Krievijas Robežsardzes datiem, otrdien pavēstīja, ka šā gada pirmo deviņu mēnešu laikā Krievijas iedzīvotāji veikuši 7,06 miljonus braucienu uz ārzemēm tūrisma nolūkā, kas ir par 50% vairāk nekā attiecīgā laika posmā 2022. gadā.

Krievijas tūristu iecienīto valstu vidū vairs gandrīz nav Eiropas valstu, pat Maskavai draudzīgā Serbija ir izkritusi no pirmā desmitnieka.

Trīs populārākie mērķi krievu tūristiem šogad, tāpat kā pagājušogad, bija Turcija (3,4 miljoni braucienu), AAE (922 tūkstoši) un Ēģipte (739 tūkstoši).

Tālāk seko Taizeme un Ķīna, kā arī vairākas NVS valstis: Armēnija, Azerbaidžāna, Uzbekistāna un Kazahstāna. Pirmajā desmitniekā pirmoreiz iekļuvusi arī sociālistiskā Kuba, ko šogad apmeklējuši gandrīz 94 000 krievu tūristu.

Krievijas Tūrisma industrijas savienības viceprezidents Dmitrijs Gorins vēsta, ka tūrisma plūsmas pieaugums vērojams uz tām valstīm, ar kurām Krievijai ir tiešā aviosatiksme.

It sevišķi tas attiecas uz Turciju, jo krievu tūristi izmanto Stambulas lidostu arī kā tranzīta punktu lidojumiem uz citiem reģioniem.

Kā zināms, Eiropas Savienības valstis uzreiz pēc Krievijas karaspēka pilna mēroga iebrukuma Ukrainā slēdza savu gaisa telpu Krievijas lidmašīnām un atcēla visus avioreisus.

Tāpat ievērojami sarukusi arī vīzu izsniegšana Krievijas pilsoņiem, piemēram, Latvija ir aizliegusi visa veida vīzu izsniegšanu agresorvalsts pilsoņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti