Dienas ziņas

Autoratlīdzības dēļ zaudē pabalstus

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Kuldīgas maizes ceptuves jaunais īpašnieks drīzumā plāno atsākt ražošanu

Kuldīgas maizes ceptuves jaunais īpašnieks drīzumā plāno atsākt ražošanu

Kuldīgas maizes ceptuves iekārtas un receptes izsolē par 98 tūkstošiem eiro iegādājies kuldīdznieks Gatis Rozenfelds, kurš jau drīzumā plāno atsākt iecienītās maizes ražošanu. Darbu ceptuvē turpināšot arī daļa līdzšinējo darbinieku.

Šobrīd Kuldīgas maizes ceptuves zālē jau aptuveni mēnesi ir neierasts klusums, taču jaunais īpašnieks tuvākajā laikā plāno darbību šeit atjaunot. Telpas tiek nomātas, jo tās joprojām pieder uzņēmumam "Kuldīgas RPB", kuram piederēja arī SIA "Kuldīgas maizes ceptuve".  

Kuldīgas maizes ceptuve.
Kuldīgas maizes ceptuve.

To, kad ražošana varētu atsākties, Rozenfeldam pateikt vēl ir grūti. Pašlaik notiek formalitāšu kārtošana. 

"Ja tas būtu pārņemts kā SIA, tad daudz vieglāk ir, bet šobrīd [jānokārto] visas vides atļaujas, PVD un licences, kas ir vajadzīgas. Tās domāju, ka mēneša laikā var [nokārtot]. Vismaz vides dienests teica, ka mēneša laikā tiks sakārtotas, pārreģistrētas. Līdzko šīs atļaujas visas ir, tad jau arī daudz skaidrāk un vienkāršāk pateikt [par nākotnes plāniem]," teica Rozenfelds.

"80–90% paliek tas, kas bija. Tad jādomā jau ir iekārtas, un nākamais solis – interesantākas maizītes. Ir jau padomā, kas būs [tālāk]. Tāda maza intriga," turpināja Rozenfelds, kurš ikdienā nodarbojas ar tirdzniecību, nekustamajiem īpašumiem un bioloģisko lauksaimniecību.

Pirms likvidēšanas uzņēmumā strādāja ap 60 darbinieku, un daļa no viņiem vēlas te turpināt strādāt.

Rozenfeldam darbs Kuldīgas maizes ceptuvē esot pazīstams, jo pirms kāda laika viņš te bijis piesaistīts, lai uzlabotu ceptuves atbilstību Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) prasībām.

Vēlme noturēt pēc vairāk nekā pusgadsimtu senām receptēm ceptās maizītes tradīciju bijusi spēcīgāka par bailēm, kā viss izdosies – neslēpa uzņēmējs: 

"Lielākais prieks un dzinulis, kas liek to darīt, ir cilvēki, kas arī gaida šo maizīti. 

Negribas, ka vienkārši pazūd šī vieta. 

Mērķis – uzcelt, sakārtot, palaist šo maizīti, lai tomēr darbavietas un [ceptuves] stāsts arī turpinās. Lai viss notiek!" pauda jaunais īpašnieks.

KONTEKSTS:

Uzņēmuma "Kuldīgas maizes ceptuve" vadība maija vidū bija nolēmusi slēgt ražotni, darbu zaudēs vairāk nekā 60 cilvēku. Par uzņēmuma slēgšanu bija paziņots gan pašvaldībai, gan Nodarbinātības valsts aģentūrai, kas saņēmusi informāciju par kolektīvo atlaišanu. 

Taču neizpratnē par šādu lēmumu bija uzņēmuma mazākuma akcionāri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti