Pašvaldību maciņos pirmajā ceturksnī IIN ieņēmumi – virs plānotā

Šā gada pirmajā ceturksnī iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumi pašvaldību budžetos bija par nepilniem 33 miljoniem eiro lielāki nekā plānots, informēja Finanšu ministrija.

Prognozētie iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumi pašvaldību budžetos 2024. gadā ir 1,98 miljardi eiro. Jāatgādina, ka vietvaru maciņos nonāk 75% no tās teritorijā dzīvojošo cilvēku samaksātā IIN, bet 25% – valsts budžetā.

Pirmajā ceturksnī prognozētais IIN ir teju 415 miljoni eiro, taču šī prognoze ir pārpildīta – pašvaldībām ir ieskaitīts par nepilniem 33 miljoniem vairāk, nekā bija plānots. Tostarp šā gada janvārī pārskaitīti 202,7 miljoni eiro, februārī – 181 miljons eiro, martā – 64,1 miljons eiro.

FM arī norādīja, ka pašvaldībām tiek garantēta IIN prognozes izpilde 100% apmērā. Gadījumos, kad tiktu konstatēta ceturkšņa prognozes neizpilde, pašvaldībām no valsts budžeta ieņēmumiem tiktu ieskaitīta IIN kompensācija, FM norādīja uz likumā par valsts budžetu 2024. gadam noteikto kārtību.

Nākamais naudas līdzekļu pārskaitījums pašvaldību budžetos ir plānots 3. aprīlī, kad Valsts kase pārskaitīs līdzekļus 22,7 miljonu eiro apmērā jeb 15% no aprīļa mēnesim prognozētā IIN.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti