2019. gada pirmajās dienās Latvijā gaidāma spēcīga vētra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmajā un otrajā janvārī laika apstākļus Baltijas reģionā noteiks spēcīgs ciklons. Otrajā janvārī tā centrs šķērsos Latviju. Tad līča piekrastē gaidāms 25 - 27 m/s metrus sekundē spēcīgs vējš, bet Baltijas jūrā vēja ātrums var sasniegt pat 33 m/s sekundē. Tā ietekmē, Baltijas jūrā gaidāmi līdz pat 8 metrus augsti viļņi.

2019. gada pirmajās dienās Latvijā gaidāma spēcīga vētra
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķis Jānis Galakrodzinieks stāsta, ka ietekmi pirmie sajutīs iedzīvotāji jūras piekrastē jau jaungada naktī, kad vējš pastiprināsies no dienvidrietumiem/rietumiem un brāzmās sasniegs 20 m/s.

"Lielākās vēja brāzmas gaidāmas 2. janvārī tieši piekrastes rajonos. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem/ziemeļiem un atkārtoti pastiprināsies vēja brāzmās virs 15 m/s, līča piekrastē līdz 23 m/s, bet jūras piekrastē vējš būs viss spēcīgākais un tur vēja brāzmas sasniegs pat 25-27 m/s. Arī palielināsies risks, ka Rīgas līča dienvidos vēja uzplūdu laikā būtiski paaugstināsies ūdens līmenis. Kopumā mēs gaidām, ka līdz 3. janvārim sniega segas biezums palielināsies par 6-10 cm. Īpaši austrumos un augstienēs," teica Galakrodzinieks.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Laika ziņas

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti