Kultūras ziņas

A. Nelsons un K. Opolais Nobela prēmijas koncertā

Kultūras ziņas

Mežragaleģendai Arvīdam Klišānam - 80

Zīmējumu izrāde par dāsnumu

Varis Klausītājs iestudējis zīmējumu izrādi par dāsnumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Spīķeru koncertzālē 9. decembrī plkst. 19 pirmo reizi tiek izrādīta Vara Klausītāja iestudētā izrāde bērniem “Dāsnumātika”. Režisors Ziemassvētkus - brīnumu laiku apzīmē ar cilvēku vēlmi kļūt dāsniem. Izrādē dziedās, zīmēs, rādīs ēnu teātri un dejos Rīgas Doma kora skolas meiteņu kora ansamblis, kā arī aktieri Marta Ančevska un Klāvs Mellis. Par mūzikas skaistumu rūpējas Kaspars Zemītis.

Izrādes pamatā ir klasika: Dikensa stāsts par skopulīgo Skrūdžu - “Ziemassvētku dziesma”. Darbība ir pārcelta uz mūsdienām un Skrūdžs ir kļuvis par Druvi. Skolā bērni apgūst mācību priekšmetu Dāsnumātiku – tā ir spēja kļūt devīgiem un līdzjūtīgiem. Par uzskates līdzekļiem stundā kalpo gan zīmējumi, kas tiek zīmēti uz tāfeles, gan dziesma un kustība, un arī - Druvis.

Tā kā tā ir tāda rēgu un spoku skoliņa, tad uzskata līdzekļi ir dziesma, zīmēšana un cilvēks. Dāsnumātikā ir tas uzdevums iemācīt cilvēkiem kļūt dāsniem," skaidro Varis Klausītājs.

Muzikāli zīmējumu izrādes gaita tiek attīstīta ne tikai ar ēnu teātri, bet arī izmantojot zīmēšanu uz tāfeles.  

Izrādes pamatideja ir mācību stunda. Kā jau katras mācību stundas beigās tiek uzdots mājas darbs. Bet šoreiz tas ir pavisam savādāks nekā parasti. Tas ir deviņas reizes apmīļot mammu, tēti un piezvanīt vecmāmiņai. Tas taču ir pavisam vienkārši, vai ne?

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti