Jaunie aktieri ir gandarīti par iespēju strādāt Rēzeknē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

 

Rēzeknē tikko pirmizrādi piedzīvojusi jaunās profesionālās aktieru trupas izrāde „Pērļu zvejnieks”. Jaunie aktieri ir gandarīti par iespēju spēlēt Rēzeknē un atzīst, ka šeit ir pilnīgi cits gaiss.

Pēc nacionālo biedrību kultūras nama iniciatīvas uz Rēzekni tika aicināti četri profesionāli aktieri, kas nesen absolvējuši Latvijas Kultūras akadēmiju. Veselu gadu trupa darbosies dažādu režisoru vadībā, un nupat aizvadīta arī pirmās iestudētās lugas “Pērļu zvejnieks” pirmizrāde, ko iestudējis režisors Toma Treinis. Lai gan Treinis vēl tikai studē režiju Latvijas Kultūras akadēmijā, līdz šim perspektīvais mākslinieks saņēmis jau divas teātra festivāla ''Patriarha rudens'' balvas.

„Kamēr es esmu students, man nav ko zaudēt, tāpēc es biju priecīgs par šādu iespēju. Esmu ļoti pateicīgs Rēzeknei tāpēc, ka tik siltu uzņemšanu es sen nebiju piedzīvojis,” norāda jaunais režisors.

Arī Rēzeknes teātra jaunā aktieru trupa ir gandarīta par iespēju strādāt Rēzeknē.

„Intensīvs bija mēģinājumu grafiks, tikko pirmizrāde. Ir patiess prieks, ka mēs esam kā kolektīvs sevi pierādījuši, ka mēs to varam izdarīt, un priekš pirmizrādes, man liekas, bija diezgan labi,” stāsta Rēzeknes teātra aktieris Kārlis Darums.

Rēzeknes teātra aktieris Kārlis Tols norāda, ka Rēzeknē strādāt ir ļoti īpatnēji, jo te ir pilnīgi cita vide un cita darba aura:

„Es esmu pirms tam Rīgā strādājis, un šeit ir tā sajūta, ka tu esi nost – nost no visas pasaules, nost no cilvēku pūļiem, labā vietā, lai varētu laiku veltīt tikai darbam.

Tas man liekas tiešām ir ļoti forši.”

Pirmizrādes biļetes bijušas pilnībā izpārdotas, un jauno aktieru un režisora sniegums – atzinīgi novērtēts arī no skatītāju puses, kas uzskata, ka Rēzeknei kaut kas tāds bija nepieciešams.

 „Es sajutos kā svaigu gaisu ieņēmusi, jo, manuprāt, vispār jauni cilvēki, jauna enerģētika – mūsu pilsētai tās ļoti trūkst. Un arī šis Poruka stāsts par pērļu zvejnieku, manuprāt, arī ļoti, ļoti piestāvēja šiem jauniešiem. Tā jaunība, degsme, tas tāds romantisms,” saviļņota pēc pirmizrādes bija skatītāja Ilona.

Visas teātra sezonas garumā ar aktieriem Rēzeknē strādās dažādi režisori.

Nākamo izrādi iestudēs jauna režisore no Sanktpēterburgas, kas strādās ar teātra trupu aptuveni pusotru mēnesi.

Visas gaidāmās izrādes būs latviešu valodā, kas ir liels izaicinājums ārzemju režisoriem un lieliska iespēja Rēzeknes teātra jaunajiem aktieriem un skatītājiem – redzēt kultūru mijiedarbību un atklāt sev šķietami zināmus stāstus no jaunas perspektīvas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti