Sapņi, mariači un mājupceļš. Teātra izlase gada pēdējām dienām

Savā teātra kalendārā gadu noslēgt var ar kādu no svētku koncertiem Liepājas teātrī vai arī pievienojoties sapņu ķērāju klubiņam teātrī "Dirty Deal Teatro". Aktuālos skatuves notikumus apkopo teātra kritiķe, "Teātra Vēstneša" galvenā redaktore Juta Ance Ķirķis.

Sapņi, mariači un mājupceļš. Teātra izlase gada pēdējām dienām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Sapņu ķērāji"

Šonedēļ pirmizrādi piedzīvo režisora Roberta Daubura muzikāla līdzdalības izrāde sākumskolas vecuma bērniem "Sapņu ķērāji" teātrī "Dirty Deal Teatro".

Izrādes veidotāju dibinātais sapņu ķērāju klubiņš uzņem jaunus biedrus! Kopā ar Elīzu Dombrovsku, Jurģi Lūsi un Annu Klišāni būs iespēja papildināt sapņu grāmatu, iemācīties laikus pamosties no slikta sapņa, kā arī pārvarēt dažādus pārbaudījumus un palīdzēt citiem.

Izrāde "Sapņu ķērāji" "Dirty Deal Teatro"
Izrāde "Sapņu ķērāji" "Dirty Deal Teatro"

Visi jaunuzņemtie sapņu klubiņa biedri dosies kopīgā piedzīvojumā, lai atbalstītu senākos biedrus. Elīzai palīdzēsim atbrīvoties no vientulības bailēm, Jurģim no bailēm nebūt pirmajam, savukārt Annai no satraukuma par neiederēšanos.

Sapņu ķērāju klubiņa jaunajiem biedriem vajadzēs uzņemties vissvarīgāko misiju – papildināt sapņu grāmatu ar miegā piedzīvoto. Tikai daloties citam ar citu, var iemācīties nebaidīties un saprast sapņus.

Tuvākās izrādes: 28. un 30. decembrī.

Svētku koncerti

Rīgā svētku koncertus šonedēļ var piedzīvot Dailes teātrī, Latvijas Nacionālajā operā un baletā, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Ārpus Rīgas arī Daugavpils teātris piedāvā savu "Jaungada koncertu". Liepājas teātrī tapuši divi uzvedumi – svētku koncerts "Mājupceļš" un "Mariači Ziemassvētki".

Meklējot svētku brīnumu te vienā, te citā punktā uz mūsu planētas, mariači El-Panadero, El-Longo un El-Fato tiek ieputināti un iepūtināti Liepājas teātra Mazajā zālē, kur visiem viss beidzot top skaidrs – šī satikšanās jau arī ir viens īsts Ziemassvētku brīnums.

No tāltālām zemēm, kur no sniega un sala nav ne mazākās miņas, Ziemassvētku brīnumu steidz meklēt neapturamie mariači. Trīs aizrautīgie vīri par svētkiem zina vien tik daudz, ka kādam tie saistās ar dāvanu kalniem, citam ar iespēju izēsties pēc sirds patikas, bet vēl kādam ar mūžzaļa, adataina kociņa rotāšanu, lai ap to vienotos kopīgā dziesmā.

Piedalās: Madara Kalna, Hugo Puriņš, Rolands Beķeris, režisors Mārtiņš Kalita, mūzikas autors Renārs Kaupers, dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce.

Tuvākās izrādes: 28. decembrī.

Savukārt svētku koncertā "Mājupceļš" Liepājas teātra aktieri un virtuozi mūziķi izdziedās un izstāstīs stāstu par ceļu līdz svētkiem, kuru katrs ejam atšķirīgi, tomēr visi kopēji ilgojamies piedzīvot. Būt mājās. Justies kā mājās. Ilgoties pēc mājām. Koncertā skanēs dziesmas, bez kurām nav iedomājams šis laiks, kā arī citas brīnišķīgas latviešu komponistu dziesmas mūziķa Normunda Kalniņa aranžējumos. Neiztiks bez Ziemassvētku himnas "Klusa nakts, svēta nakts", kā arī svētku prieka pilnām un līdzi dziedamām melodijām.

"Mājupceļu" caurvij Maijas Kalniņas radīti teksti, kurus šajā ceļā iemieso Anda Albuže.
Uzveduma veidotāji cer, ka šajā koncertā visiem kopā izdosies atstāt steigu un rūpes aiz Liepājas teātra sliekšņa, ļaujoties un atļaujoties piedzīvot skaistu notikšanu.

Tuvākās izrādes: 28., 29. un 30. decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti