Pieaugušajiem, jauniešiem un bērniem – trīs teātra ieteikumi janvārī

Teātri aktīvi uzsākuši jauno gadu, bet izlasi, kurā smelties idejas, kurp doties janvārī pieaugušajiem, jauniešiem un bērniem, piedāvā teātra kritiķe, "Teātra Vēstneša" galvenā redaktore Juta Ance Ķirķis.

"Meklējot spēlmani" Jaunajā Rīgas teātrī 

Režisors Gatis Šmits par izrādi: "1971. gadā bijušajā Baptistu draudžu biedrības namā LPSR Valsts Jaunatnes teātris izveido izrādi "Spēlē, Spēlmani!". Izrādei piemita neizskaidrojams, saviļņojošs spēks, kas turpina nodarbināt prātus vēl šodien. "Meklējot spēlmani" stāsta par apstākļiem un notikumiem, kas noveda pie šīs izrādes tapšanas, kā arī par cilvēkiem, kas tajā spēlēja nozīmīgu lomu."

2019./2020. gada teātra sezonas "Spēlmaņu nakts" balvu Gada aktrise otrā plāna lomā saņēma Elita Kļaviņa par Felicitas Ertneres lomu, savukārt skatītāju balvu Gada aktieris saņēma Andris Keišs par Eduarda Smiļģa lomu.

Tuvākā izrāde 23. janvārī.

"Sibīrijas haiku" Latvijas Leļļu teātrī

"Sibīrijas haiku" ir vizuāli poētiskā un tehnoloģiski smalkā manierē izveidots papīra animācijas iestudējums, kas izseko mazā lietuviešu zēna Aļģa pieredzei un redzējumam, kopā ar ģimeni nonākot izsūtījumā Sibīrijā. Izrāde tapusi pēc daudz godalgotā tāda paša nosaukuma lietuviešu grafiskā romāna, ko veidojusi rakstniece Jurga Vile un māksliniece Lina Itagaki. Režisors Valters Sīlis ar radošo komandu šo darbu veidojis kā tehniski niansētu un emocionāli piepildītu vēstījumu bērniem no 10 gadu vecuma par Baltijas valstu iedzīvotāju deportācijas pieredzi, atklājot šīs vēstures lappuses no bērna skatupunkta.

Režisors Valters Sīlis, mākslinieks Uģis Bērziņš, mūzika – Gatis Krievāns, video mākslinieks Toms Zeļģis, gaismu mākslinieks Uldis Andersons, tulkotāja Dace Meiere.

Tuvākā izrāde 12. janvārī. 

"Sivēnam pa pēdām" Latvijas Leļļu teātrī

Leļļu teātris izmisīgi lūdz palīdzēt viņiem atrast mīļo sivēntiņu, jo viņa draugi un kolēģi ļoti pēc viņa ilgojas.
Lai gan pazudušā sivēna atrašanā iesaistīsies paši labākie detektīvi, ar to ir par maz, un teātrim vajadzīga skatītāju palīdzība!

Latvijas Leļļu teātra izrāde-detektīvs "Sivēnam pa pēdām"
Latvijas Leļļu teātra izrāde-detektīvs "Sivēnam pa pēdām"

"Sivēnam pa pēdām" ir staigājamā izrāde ar īstiem aizdomās turamajiem, lieciniekiem, izmeklētājiem un pierādījumiem, izrādes laikā būs iespējams apskatīt teātra telpas, iepazīt leļļu teātra pasauli, kā arī piedalīties aizraujošā izmeklēšanā. 

Skatītāji tiks sadalīti trīs grupās. Katra komanda sekos savam izmeklētājam, taču finālā visi atkal satiksies, lai atklātu, kas noticis ar vienu no slavenajiem "Trīs sivēntiņiem".

Tuvākā izrāde 13. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti