Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Liepājas teātris 117. sezonu sāk ar jaunumiem

Liepājas teātra 117. sezonā: 9 jauniestudējumi un sen lolotas piebūves celtniecība

Septembrī 117. sezonu sāks Liepājas teātris. Repertuāra pamatā – latviešu dramaturgu lugas. Kopumā pirmizrādes piedzīvos deviņi jauniestudējumi. Teātrim iecerētas arī kādas ilgi gaidītas pārmaiņas.

Jaunajā sezonā Liepājas teātra repertuārā dominēs latviešu dramaturgu lugas. Sezonu 22. septembrī atklās ar horeogrāfes un tagad arī režisores Ingas Krasovskas iestudējumu "Svešā āda", kas tapis pēc Daces Rukšānes romāna "Krievu āda" motīviem.

"Būtībā tam es briestu jau kaut kādu laiku, un vienkārši ir tāds materiāls, kas ļoti uzrunā, un tas tiešām ir tik personiski. Man ļoti interesē tieši šī attiecību tēma, kas vairāk ir mātes un meitas līnija. Kā viņas abas veido šīs attiecības, neskatoties uz to, ka ir pilnīgi dažādi viedokļi par attiecībām un iespējamiem partneriem," stāsta režisore.

Jauniestudējumus Liepājas teātrī veidos arī tādi režisori kā Regnārs Vaivars, Dž.Dž. Džilindžers, Jānis Znotiņš, Kristīne Brīniņa un Dmitrijs Petrenko. Tematikas ziņā dominē jauniešu dzīves problēmas. Teātri nākotnē gaida arī sen lolotas pārmaiņas.

"Blakus vēsturiskajai mājai tiks uzbūvēta jauna māja, kurā būs arī simtpiecdesmitvietīga Mazā zāle, tā saucamā "black box", arī mums tiešām trūkstošie kabineti, darbnīcas, mēģinājuma zāles.

Tā visa mums šobrīd trūkst. Liels optimisms, neskatoties uz dažiem zaudējumiem," atklāj teātra direktors Herberts Laukšteins.

Par iepriekšējās sezonas iestudējumiem Liepājas teātris saņēma deviņas "Spēlmaņu nakts" nominācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti