Trio «Art-i-Shock» atklāj «Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2016»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar košu un muzikāliem pārsteigumiem bagātu programmu kameransamblis "Art-i-Shock" 5. martā pulksten 19 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē atklās astoto “Latvijas Jaunās mūzikas dienas” festivālu.

Koncertā “Māksla vai šoks?” līdzās klausītāju atsaucību jau guvušiem skaņdarbiem, pirmatskaņojumus piedzīvos Kristapa Pētersona un Platona Buravicka jaundarbi.

Egliņa par Pētersona jaundarba atskaņojumu
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

„Stāsts būs par Merlinu Monro, par gangsteriem, Holivudu un nedaudz par filmām no pagājušā gadsimta. Mēs kaut ko arī ierunāsim, un viss būs tādā gangsteru balsī pieejams klausītājiem. Būs atsauces arī uz Deividu Boviju un daudz kas cits. Es tādu Kristapu [Pētersonu] vēl nebiju pazinusi, tā kā man tas ir liels jaunums. Ceru, ka arī klausītājiem tas būs kaut kas īpašs. Kristaps šeit parāda savu šarmanto, smieklīgo, nebēdnīgo pusi mūzikā,” stāsta pianiste Egliņa.

Koncertā skanēs Riharda Dubras, Agnetas Krilovas, Andra Vecumnieka, Jāņa Lūsēna, Lindas Leimanes, Platona Buravicka un Kristapa Pētersona mūzika, kura veltīta trio "Art-i-Shock".

Trio "Art-i-Shock" lielu atzinību jau izpelnījušās gan Latvijā, gan ārvalstīs, tā sastāvā muzicē "Sinfonietta Rīga" čellu grupas koncertmeistare Guna Šnē, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un "Lielo mūzikas balvu 2014" ieguvusī pianiste Agnese Egliņa.

Jau vēstīts, ka Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas” norisinās no 3. līdz 31.martam un ir veltīts latviešu komponistu darbiem.

Festivālā pirmatskaņojumus piedzīvos deviņi kamermūzikas un simfonisko žanru opusi. Apmeklētājiem pieejama daudzveidīga muzikālā un izglītojošā programma 12 dažādos pasākumos Rīgā, Ādažos, Dobelē un Ventspilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti