Tiešraidē no Metropoles operas skanēs «Roberto Deverē» ar Garanču; LR3 būs saruna ar dziedātāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Radio 3 „Klasika” ēterā sestdien, 16.aprīlī, astoņos vakarā tiešraidē no Ņujorkas Metropoles operas skanēs Gaetāno Doniceti opera "Roberto Deverē", kurā Notingemas hercogieni dziedās Elīna Garanča. 

Viesojoties Ņujorkā, operdziedātāju apciemoja un izvaicāja "Klasikas" direktore Gunda Vaivode, un viņas sarunu ar Elīnu Garanču varēs dzirdēt „Klasikas” ēterā pusdesmitos no rīta un arī tiešraides starpbrīdī vakarā.

„Patiesībā man liekas, ka viss šis iestudējums, šī komanda – gan sastāvs, gan diriģents un režisors, gan kostīmi un scenogrāfija ir tādā ideālajā salikumā, kur tiešām ir bauda strādāt un prieks censties. Un “bel canto” jau faktiski ir bijis mans zelta repertuārs ilgu laiku, tā kā es tajā zināmā mērā jūtos kā zivs ūdenī,” par lomu “bel canto” meistara Doniceti operā stāsta Garanča.

„Roberto Devarē” ir salīdzinoši reti iestudēta opera, un arī Metropolē tā uzvesta pirmoreiz.

„Diriģents Benīni savulaik ir teicis, ka “bel canto” ātri var kļūt par ļoti garlaicīgu virzienu. Bet problēma ir tā, ka šis repertuārs ir ārkārtīgi grūts balsij – izdziedāt to tā, kā tas ir jāizdzied, lai atbilstu balss tembrs, būtu gan vieglums, gan dramatisms, koloratūras, virtuozitāte. Un ir ļoti grūti nolasīt dziedātājus, kas būtu atbilstoši šiem kritērijiem,” atzīst Garanča.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti