Rīta Panorāma

Intervija ar Festivāla "Rīgas Ritmi 2021" māksliniecisko direktoru Māri Briežkalnu

Rīta Panorāma

Atklāj princeses Diānas statuju

Programma "Kino atspulgi" Mazajā mežotnes pilī.

Pieci komponisti radījuši jaundarbus trio «Fabel»; pirmatskaņojumu piedzīvos Georga Pelēča «Liriskais triptihs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mazās Mežotnes pilī 3. jūlijā ar koncertprogrammu “Kino atspulgi”, kurā pirmatskaņojumu piedzīvos Georga Pelēča "Liriskais triptihs", uzstāsies trio "Fabel". Līdzās jaundarbam skanēs Pētera Vaska “Vakara mūzika”, franču komponista Gabriela Forē un itāļu kinomūzikas granda Nino Rotas skaņdarbi, bet koncertu papildinās fotogrāfa Romāna Drica videodarbi, informēja koncerta rīkotāji.

Georgs Pelēcis ir viens no pieciem latviešu komponistiem, ko trio "Fabel" mūziķi – klarnetiste Anna Gāgane, čellists Kristaps Bergs un pianiste Linda Leine – uzrunāja pirms gada, pandēmijas sākumposmā, aicinot rakstīt mūziku. "Lai arī tobrīd nebija skaidrs, cik ilgs būs klusums koncertzālēs un kā pandēmija ietekmēs cilvēkus, bija nojaušams, ka šis laiks ir ļoti nestabils, raisa pārdomas un ir jādokumentē, tādēļ tika uzrunāti pieci dažādu paaudžu un atšķirīgiem rokrastiem apveltīti latviešu komponisti, kuru vārdi šobrīd netiek atklāti," ieceri skaidroja mūziķu pārstāvji.

Trio "Fabel" aicināja komponistus atspoguļot pandēmijas laiku, "kas bijis laiks pārdomām un ideju augšanai un rosina domāt par svarīgiem jautājumiem". Pirmais no skaņdarbiem, kas tiks piedāvāts klausītājiem, ir Georga Pelēča “Liriskais triptihs” par latviešu tautasdziesmu tēmām.

Jaundarbi tapuši ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti